ФОРУМ За нас Реклама Профил
Кредитни Карти
 
Дебитни карти
Сравнете
всички оферти за
Кредитни Карти
  Лихви
Биват два вида: при теглене на суми в брой (които обичайно са по-високи) и при извършване на покупки с картата. Ако покриете задължението си в рамките на гратисния период, не дължите лихва. Гратисният период е с продължителност от 30 до 60 дни (при различните издатели на карти) и обичайно се прилага при извършване на покупки.
  Такси
Издателите на кредитни карти начисляват всички или част от следните видове такси: Такса за теглене на суми в брой, такса за поддръжка/обслужване на карта (месечна или годишна) и такса за поддръжка/обслужване на картова сметка. Поради високия разход е препоръчително операциите, свързани с теглене на суми в брой от картата да са само при крайна необходомост.
  Типичен ГПР
Най-обективният критерий за сравнение на кредитни карти. Той обединява всички разходи (лихви и такси), свързани с ползването на картата. Съгласно Закон за потребителския кредит, когато не може да бъде определен размера на кредита се приема, че той е 3000 лв. и ще се погасява на 12 равни месечни вноски.
 
Сравнете
всички
Дебитни карти
  Лихви
Макар символични по размер банките начисляват лихви по дебитни карти. Те са сравнително ниски, като рядко надхвърлят 0,50% годишно.
  Такси
Най-често срещаните такси при дебитните карти са: Такса за поддръжка/ обслужване на карта (месечна или годишна), такса при теглене на суми в брой от банкомат на банката и от банкомат на друга банка в България и чужбина, в някои случаи такса при покупки с картата, и месечна такса за поддръжка на сметка.
  Годишен нетен резултат
Представлява разликата между натрупаната лихва върху картовата сметка и всички разходи, свързани с употребата на картата за срок от 1 година. Нетният резултат предоставя възможност за обективно сравнение на дебитни карти и отчитане, както на свързаните такси, така и на получения доход.
 
Индекс Моите Пари Дискутирай с нас Финансови новини Съвети от MoitePari.bg
РЕКЛАМА
Стойност текуща +/- минала
4.8800 % 4.9700 %
Стойност текуща +/- минала
5.2600 % 5.2600 %
През юли 2008 г. сключих ипотечен кредит без доказване на доходи. Без да ме уведоми банката вдигна месечната вноска. Какви са правата ми? Бих искал да получа Вашата експертна гледна точка относно Р2Р платформите за инвестиране, както и новопоявилата се в България такава. Изплащам ипотечен кредит от 9 години. Договорената лихва беше 6,2 пункта твърда за 15 години, но сега разбрах че банката ми е начислявала 7% от 2009 година, без да ме уведоми и без мое съгласие. Как бихте ме посъветвали да потърся правата си? В новия закон за ипотечния кредит, клаузите за предсрочно погасяване важат ли за вече отпуснати кредити? Към мeceц юни 2015 имax пocлeднa нeпoгaceнa внocĸa ĸъм Πapибa зa 135 лв. Ceгa, гoдинa пo-ĸъcнo, cъм пpexвъpлeнa ĸъм ЧCИ и cyмaтa e 1191 лв. Зaщo имa тaĸaвa oгpoмнa paзлиĸa
Боновите книжки - излишен документ или финансов актив Помогнете заедно да сглобим пъзела за 80-те фонда от масовата приватизация Идеи за икономична покупка на имот Съвременна форма на инвестиране във взаимни фондове Как да спестим пари при покупка на имот
Вижте:
Всички съвети
Най-високо оценени
Последно коментирани
Най-четени
Автори

Абонамент Новини от МОИТЕ ПАРИ Въведете вашият e-mail за абонамент:
Начало Контакти Често задавани въпроси Реклама Партньори Речник Карта на сайта English Добавете в Google
RSS Защита на личните данни МОИТЕ ПАРИ © 2017 - ВСИЧКИ ПРАВА ЗАПАЗЕНИ FINZOOM FINANCIAL GUIDE NETWORK Romania Turkey
Имоти Работа Автомобили Moreto.net RuseInfo Почивка в България Mail.bg Телевизия Европа Empower United Сделка на деня
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА