ФОРУМ За нас Реклама Профил
Кредитни Карти
 
Дебитни карти
Сравнете
всички оферти за
Кредитни Карти
  Лихви
Биват два вида: при теглене на суми в брой (които обичайно са по-високи) и при извършване на покупки с картата. Ако покриете задължението си в рамките на гратисния период, не дължите лихва. Гратисният период е с продължителност от 30 до 60 дни (при различните издатели на карти) и обичайно се прилага при извършване на покупки.
  Такси
Издателите на кредитни карти начисляват всички или част от следните видове такси: Такса за теглене на суми в брой, такса за поддръжка/обслужване на карта (месечна или годишна) и такса за поддръжка/обслужване на картова сметка. Поради високия разход е препоръчително операциите, свързани с теглене на суми в брой от картата да са само при крайна необходомост.
  Типичен ГПР
Най-обективният критерий за сравнение на кредитни карти. Той обединява всички разходи (лихви и такси), свързани с ползването на картата. Съгласно Закон за потребителския кредит, когато не може да бъде определен размера на кредита се приема, че той е 3000 лв. и ще се погасява на 12 равни месечни вноски.
 
Сравнете
всички
Дебитни карти
  Лихви
Макар символични по размер банките начисляват лихви по дебитни карти. Те са сравнително ниски, като рядко надхвърлят 0,50% годишно.
  Такси
Най-често срещаните такси при дебитните карти са: Такса за поддръжка/ обслужване на карта (месечна или годишна), такса при теглене на суми в брой от банкомат на банката и от банкомат на друга банка в България и чужбина, в някои случаи такса при покупки с картата, и месечна такса за поддръжка на сметка.
  Годишен нетен резултат
Представлява разликата между натрупаната лихва върху картовата сметка и всички разходи, свързани с употребата на картата за срок от 1 година. Нетният резултат предоставя възможност за обективно сравнение на дебитни карти и отчитане, както на свързаните такси, така и на получения доход.
 
Индекс Моите Пари Дискутирай с нас Финансови новини Съвети от MoitePari.bg
РЕКЛАМА
Стойност текуща +/- минала
5.3900 % 5.6700 %
Стойност текуща +/- минала
5.5200 % 5.6300 %
Колко губим, ако държим спестяванията си само на депозит Често допускани финансови грешки Една или две пенсии Всички финансови теми на едно място - форум MoitePari.bg Инвестиция и защита по модерен начин
Вижте:
Всички съвети
Най-високо оценени
Последно коментирани
Най-четени
Автори

Абонамент Новини от МОИТЕ ПАРИ Въведете вашият e-mail за абонамент:
Начало Контакти Често задавани въпроси Реклама Партньори Речник Карта на сайта English Добавете в Google
RSS Защита на личните данни МОИТЕ ПАРИ © 2017 - ВСИЧКИ ПРАВА ЗАПАЗЕНИ FINZOOM FINANCIAL GUIDE NETWORK Romania Turkey
Имоти Работа Автомобили Moreto.net RuseInfo Почивка в България Mail.bg Телевизия Европа Empower United Сделка на деня
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА