Навигация
Съвети

Търсене в новини и съвети
РЕКЛАМА

Как да изберете първия си автомобил

Оценете: Гласували: 2 Прочитания: 1344
п. на 10.4.2017 г.


Дошъл е моментът, в който да купите първия си автомобил и се чудите как да откриете идеалната кола, която ще отговори на нуждите Ви? 

По-лесно ще вземете решение, когато определите вида на желания автомобил, както и дали да е нов или употребяван. Експертите на БНП Париба Лични Финанси са подготвили няколко полезни съвета, които ще Ви помогнат при избора.

Направете оценка на нуждите си

Понякога мечтаният автомобил не отговаря на всекидневните Ви нужди и целта, за която ще го използвате. Анализирането им ще Ви помогне да очертаете основните специфики, които трябва да има. Ето четири съображения, които трябва да имате предвид: 
Колко пътници искате да превозвате? Ще използвате ли колата си за пътешествия с приятели или я купувате само за себе си? Тези отговори ще Ви помогнат да решите дали искате да е само с две места или повече, както и с колко врати да бъде автомобила.
За какъв тип шофиране: магистрала, градски улици или планински местности? Съобразете се и с целогодишния климат на града, в който живеете. Ако през зимата пада много сняг и улиците не са добре почиствани, автомобилът трябва да бъде подходящ за трудно проходими пътища. Дори може да помислите за модел, който е със задвижване на четирите колела (4х4).
Колко често ще използвате автомобила и на какви разстояния? Това е нужно, за да изберете модел, който е икономичен и не изразходва много гориво.
Важно ли е да има голяма товарна площ? Има автомобили, чиито багажници са с малки обеми. Ако пътувате често или имате специфично спортно оборудване, което трябва да пренасяте, добре е да вземете предвид и това.

Определете бюджета си

На пазара се предлагат много автомобили от почти всички ценови диапазони. За определянето на сумата за колата, която искате, вземете предвид дохода си, разходите и с какви спестявания разполагате. Трябва да разпределите месечния си бюджет така, че в него да добавите и евентуалните разходи за превозното средство. 
Важно е и какъв автомобил ще изберете – нов или употребяван. Новият автомобил ще е по-скъп, но поддръжката му през годините ще е по-малка, ще имате гаранция, която ще покрива определени повреди или профилактика.
На пазара ще откриете също така много здрави и запазени употребявани автомобили на изгодна цена. При този избор ще трябва да предвидите и разходи за преглед в автосервиз, евентуално смяна на някои части. Можете да разберете подробно как да изберете употребявана кола в блога на БНП Париба Лични Финанси.

Финансирайте покупката

След като сте избрали спецификациите на желания автомобил и сте определи бюджета си, можете да изберете да финансирате покупката си със специализиран кредит за покупка на употребяван или на нов автомобил. Предимствата при ползване на тези финансови продукти са, че ще изплащате колата на равни вноски според собствените си възможности и така няма да натоварвате семейния бюджет.


Коментари и Отговори Начало ^

Моля попълнете вашите коментари тук.
псевдоним   
e-mail   
телефон (незадължително)   
Моля, използвайте само цифри.


( Вашия е-mail адрес и телефон няма да бъдат показвани в коментарите )
Вашият коментар:   Изберете:

Тази функционалност е достъпна само за регистрирани потребители.
Моля регистрирайте се
тук
Нашият редактор ще прецени дали коментарът ви да бъде публикуван под статията/новината отчитайки релевантността му към темата.Абонамент Новини от МОИТЕ ПАРИ Въведете вашият e-mail за абонамент:
Начало Контакти Често задавани въпроси Реклама Партньори Речник Карта на сайта English Добавете в Google
RSS Защита на личните данни МОИТЕ ПАРИ © 2017 - ВСИЧКИ ПРАВА ЗАПАЗЕНИ FINZOOM FINANCIAL GUIDE NETWORK Romania Turkey
Имоти Работа Автомобили Moreto.net RuseInfo Почивка в България Mail.bg Телевизия Европа Empower United Сделка на деня