ФОРУМ За нас Реклама Профил
Навигация
Съвети

Търсене в новини и съвети
РЕКЛАМА

Пет бързи идеи за спестяване на пари при пазаруване

Оценете: Гласували: 1 Прочитания: 2063
п. на 09.3.2017 г.


1)Оставате портфейлът си вкъщи или в офиса, когато излизате на разходка

Отивате просто да се поразходите? Оставете портфейла си, когато излизате. Ще прозвучи като шега, но замислете се колко пъти Ви се е случвало да излезете „само за кафе“ или „само да се разтъпчете“ и това начинание се превръщало в мини шопинг пътешествие. Рядко подобни разходки приключват с прибиране с празни ръце. Дреболии на пръв поглед, а понякога и по-сериозни покупки често съпътстват тези разходи. Ако желаете наистина да се поразходите, портфейлът не Ви е нужен. Вземе си само личните документи и така ще предотвратите дребните, безобидни покупки пътьом, които макар и незначителни, все пак струват пари. Колкото по-малко се изкушавате от „само едно кафе“, „само парче торта“, „само едно сокче“, толкова по-малки разходи ще направите. Спестените средства използвайте по-късно за нещо, от което наистина имате нужда.

2)Набавете си карти за отстъпки

Притежавайки подобни карти можете да спестявате пари буквално всеки ден. Всеки знае за картите за отстъпки в търговските вериги. Те, освен че спестяват пари при ежедневни промоции на дадени стоки, могат да бъдат полезни и при покупка на иначе скъпи стоки на много ниска цена. Често това е възможно при натрупване на точки, които дават съответното намаление.

3)Изчакайте разпродажбите

Ако нямате спешна нужда от дадена стока, не бързайте с покупката й. Рано или късно ще настъпи моментът на разпродажбите или поне на сериозните намаления на цените. Тогава можете да направите покупката. По този начин можете да спестите до 70 и повече процента от първоначалната цена. Търпението се отплаща.

4)Изтрийте номера на кредитната си карта от акаунтите Ви за онлайн пазаруване

Така е по-сигурно от една страна, а от друга предпазва от необмислени, излишни разходи. Следващият път, когато импулсивно решите, че нещо много Ви харесва и натиснете бутона за покупка, ще Ви бъде поискан номер на кредитната карта. Така ще имате последен шанс да размислите и, ако не сте убедени в покупката, да спестите парите за нея. 

5)Купувайте на едро, когато е възможно

Във всяко домакинство се използват интензивно редица стоки, които могат да бъдат набавени на едро. Такива са например сапун, препарати за пране, препарати за съдове, кухненска и тоалетна хартия, салфетки, пелени и много други. Всички тези стоки могат да се закупят и в единични бройки, но това винаги излиза по-скъпо. Не се притеснявате да ги закупувате на едро, защото те се използват интензивно, няма да се налага дълго време да се чудите къде да ги съхранявате и най-важното, могат да Ви спестят между 10 и 30% от парите, които бихте платили, ако ги закупувате на дребно.Коментари и Отговори Начало ^

Моля попълнете вашите коментари тук.
псевдоним   
e-mail   
телефон (незадължително)   
Моля, използвайте само цифри.


( Вашия е-mail адрес и телефон няма да бъдат показвани в коментарите )
Вашият коментар:   Изберете:

Тази функционалност е достъпна само за регистрирани потребители.
Моля регистрирайте се
тук
Нашият редактор ще прецени дали коментарът ви да бъде публикуван под статията/новината отчитайки релевантността му към темата.Абонамент Новини от МОИТЕ ПАРИ Въведете вашият e-mail за абонамент:
Начало Контакти Често задавани въпроси Реклама Партньори Речник Карта на сайта English Добавете в Google
RSS Защита на личните данни МОИТЕ ПАРИ © 2017 - ВСИЧКИ ПРАВА ЗАПАЗЕНИ FINZOOM FINANCIAL GUIDE NETWORK Romania Turkey
Имоти Работа Автомобили Moreto.net RuseInfo Почивка в България Mail.bg Телевизия Европа Empower United Сделка на деня