Навигация
Съвети

Търсене в новини и съвети
РЕКЛАМА

Три съвета за управление на личните финанси за млади двойки

Оценете: Гласували: 2 Прочитания: 1141
п. на 20.3.2017 г.Минава моментът със заветното „да“ и новото семейство се изправя пред различни изпитания. Едно от тях е управлението на общия бюджет и личните финанси.

Ето няколко идеи от експертите на БНП Париба Лични Финанси как това да стане лесно и без да вкарва напрежение.

Говорете си

Най-добре е обсъждането на финансовите въпроси да започне преди сватбата. Хубаво е да встъпите в брака без тайни от половинката си – какви доходи имате, колко дължите по кредитни карти и други задължения или дали помагате на родителите си с определена месечна сума. Обсъдете и какви са очакванията Ви по отношение на приноса на всеки към бюджета и управлението на съвместните ви финанси – дали парите ще се събират в обща сметка или всеки ще поема определени разходи, ще има ли пари в брой на определено място за джобни и дребни разходи. 

Определете общи финансови цели

След като сте се решили на брак, значи имате дългосрочни съвместни планове. Част от тях включват и финансови цели, които е добре да заложите отрано. Например, обсъдете евентуалната покупка на общо жилище – каква сума ще Ви е необходима за първоначална вноска, за ремонт и покупка на мебели и  за други разходи. След това помислете как и кога ще можете да разполагате с нея. 

Друга дългосрочна цел по отношение на финансите е образованието на децата. Решете дали ще учат в частни детски градини и училища и дали ще ги изпратите в посока чуждестранен университет. Ако имате такива намерения, то ще е необходимо да спестите и осигурите една доста сериозна сума. 

Помислете и  за покупка на  автомобил, техника и нови мебели за общото жилище. След като изясните общите си финансови цели, направете план за изпълнението им – ще спестявате пари, ще изтеглите ипотечен кредит или потребителски кредит за финансиране на проект.

Създайте фонд за спешни случаи

Според психолозите, голям процент от проблемите в двойките се дължи на финансови затруднения. Затова поставете здрава основа за избягването им. Най-лесният начин е да спестите пари за спешни случаи. Това може да е специална сметка, която захранвате ежемесечно с определена сума или дори да отделяте по малко в касичка, която не пипате за ежедневни разходи. Можете да инвестирате и във взаимни фондове, които носят по-голяма доходност. Ако се спрете на този вариант Ви съветваме да се обърнете към финансов консултант и да се уверите, че бързо ще имате достъп до парите, ако се наложи да ги ползвате.

Това бяха трите финансови съвета на БНП Париба Лични Финанси за млади двойки. А ето и няколко полезни идеи за управление на парите, когато си на 20 години. 


Коментари и Отговори Начало ^

Моля попълнете вашите коментари тук.
псевдоним   
e-mail   
телефон (незадължително)   
Моля, използвайте само цифри.


( Вашия е-mail адрес и телефон няма да бъдат показвани в коментарите )
Вашият коментар:   Изберете:

Тази функционалност е достъпна само за регистрирани потребители.
Моля регистрирайте се
тук
Нашият редактор ще прецени дали коментарът ви да бъде публикуван под статията/новината отчитайки релевантността му към темата.Абонамент Новини от МОИТЕ ПАРИ Въведете вашият e-mail за абонамент:
Начало Контакти Често задавани въпроси Реклама Партньори Речник Карта на сайта English Добавете в Google
RSS Защита на личните данни МОИТЕ ПАРИ © 2017 - ВСИЧКИ ПРАВА ЗАПАЗЕНИ FINZOOM FINANCIAL GUIDE NETWORK Romania Turkey
Имоти Работа Автомобили Moreto.net RuseInfo Почивка в България Mail.bg Телевизия Европа Empower United Сделка на деня