ФОРУМ За нас Реклама Профил
Навигация
Финансови новини

Търсене в новини и съвети
РЕКЛАМА

Награда за "Най-добра бизнес компания" ще има и у нас от догодина

Оценете: Гласували: 0 Прочитания: 1133
п. на 19.11.2009 г.

  • Наградата ще бъде ежегодна и ще се обявява на Деня на семейството – 21 ноември
  • Критериите на конкурса ще бъдат изготвени от PricewaterhouseCoopers Bulgaria и ще бъдат обявени в началото на 2010 г.
Конкурсът е инициатива на Сдружението на фамилния бизнес в България и ще бъде организирано по модел на световната награда Family Business Award, която се връчва вече 14 години.

Критериите, на които участниците ще трябва да отговорят, ще бъдат разработени от PricewaterhouseCoopers Bulgaria в рамките на партньорството между двете организации, което ще включва и дългоочакваното изследване на дейността на фамилните компании у нас.

„Фамилният бизнес в България има вече двайсетгодишна нова история. По наши наблюдения в страната има най-различни по големина дружества, които покриват целия спектър на икономиката, но все още нямаме точен и ясен отговор на въпроса „къде сме ние?” на общата карта на бизнеса в България.”, коментира Христо Илиев, Президент на Сдружение на фамилния бизнес – България. „Проучването ще ни помогне да дефинираме профила на фамилния бизнес в България, а учредяването на наградата ще подчертае значението и мястото на фамилните бизнеси в икономиката ни. Вярвам, че чрез тях ще мотивираме и амбицираме не само членовете на организацията, но и всички останали семейни компании да покажат по-сериозни постижения и да споделят своите успешни практики”.

Награди ще бъдат връчени в три категории: „Най-добра фамилна компания”, „Най-успешен мениджър, представител на новото поколение” и „Най-добро медийно отразяване на дейността на фамилния бизнес в България”. Конкретните параметри и членовете на журито ще бъдат публично обявени в началото на 2010 година. Критерии ще обхващат не само финансови резултати, но и такива, свързани с уважението и лоялността към традициите, наследствеността и семейните ценности, както и към служителите и партньорите. Важен критерий е и успешното адаптиране на младото поколение към практиките във фамилния бизнес и изграждането на управленска култура.

Отличията за 2010 г. ще бъдат основна тема и на Официалната вечеря на Сдружението на фамилния бизнес в България, която се провежда традиционно на 21 ноември – Денят на християнското семейство. Специален гост на тазгодишното събитие ще бъде Томас Кюрти, Президент на Сдружение на семейните компании в Унгария и  Вицепрезидент на унгарската компания за информационен мениджмънт KURT. Томас Кюрти е успешен предприемач от второ поколение във фамилната компания и ще сподели своя опит с членовете на родната организация. Друг почетен гост на събитието ще бъде и посланика на Кралство Дания в България Негово превъзходителство Кааре Янсон.

Коментари и Отговори Начало ^

Моля попълнете вашите коментари тук.
псевдоним   
e-mail   
телефон (незадължително)   
Моля, използвайте само цифри.


( Вашия е-mail адрес и телефон няма да бъдат показвани в коментарите )
Вашият коментар:   Изберете:

Тази функционалност е достъпна само за регистрирани потребители.
Моля регистрирайте се
тук
Нашият редактор ще прецени дали коментарът ви да бъде публикуван под статията/новината отчитайки релевантността му към темата.Абонамент Новини от МОИТЕ ПАРИ Въведете вашият e-mail за абонамент:
Начало Контакти Често задавани въпроси Реклама Партньори Речник Карта на сайта English Добавете в Google
RSS Защита на личните данни МОИТЕ ПАРИ © 2017 - ВСИЧКИ ПРАВА ЗАПАЗЕНИ FINZOOM FINANCIAL GUIDE NETWORK Romania Turkey
Имоти Работа Автомобили Moreto.net RuseInfo Почивка в България Mail.bg Телевизия Европа Empower United Сделка на деня