ФОРУМ За нас Реклама Профил
Навигация
Финансови новини

Търсене в новини и съвети
РЕКЛАМА

Продажбите на нови коли скочиха с 35%

Оценете: Гласували: 0 Прочитания: 240
п. на 20.4.2017 г.

Продажбите на нови коли в България продължават да растат, при това с още по-бърз темп. През март в страната са продадени 3005 автомобила, което е с 34,8% повече от същия месец на миналата година, сочат данните на Европейската асоциация на автомобилните производители. За сравнение, през февруари ръстът на продажбите на нови коли в България беше 8%. Добрите резултати през март поставят страната ни на второ място в ЕС по ръст на продажбите. Преди нас е само Гърция, където увеличението е с 49,5% до 9 445 реализирани автомобила. Веднага след нас се нареждат Унгария (ръст с 32,2%) и Хърватия (+31,5%).

За първите три месеца на годината в България са продадени 6 607 нови коли, което е ръст с 22,4% на годишна база. Което отново ни поставя на челна позиция с престижното 6-то място в ЕС по ръст на сделките. Преди нас са Гърция (+37,7%), Румъния (27,5%), Унгария (+23,6%), Холандия (22,8%) и Хърватия (+22,7%). Оказва се, че началото на 2017 г. е много добро за вносителите на нови автомобили в България. Сред причините за това е, че хората и фирмите се чувстват по-уверени в приходите си, което им позволява да отделят пари за нови коли.

Общо за Европа ръстът на покупките на нови коли също се ускорява и през март достига 11,2%. Само за месец в Европа са реализирани 1,891 млн. нови автомобила. За първите три месеца на годината в Европа са купени 4,141 млн. коли, което е ръст с 8,4% на годишна база. Най-много автомобили за тримесечието са продадени в Германия (844 хил., увеличение с 6,7%), Великобритания (820 хил., +6,2%), Италия (582 хил., +11,9%) и Франция (541 хил., +4,8%).

Източник: www.standartnews.com

Коментари и Отговори Начало ^

Моля попълнете вашите коментари тук.
псевдоним   
e-mail   
телефон (незадължително)   
Моля, използвайте само цифри.


( Вашия е-mail адрес и телефон няма да бъдат показвани в коментарите )
Вашият коментар:   Изберете:

Тази функционалност е достъпна само за регистрирани потребители.
Моля регистрирайте се
тук
Нашият редактор ще прецени дали коментарът ви да бъде публикуван под статията/новината отчитайки релевантността му към темата.Абонамент Новини от МОИТЕ ПАРИ Въведете вашият e-mail за абонамент:
Начало Контакти Често задавани въпроси Реклама Партньори Речник Карта на сайта English Добавете в Google
RSS Защита на личните данни МОИТЕ ПАРИ © 2017 - ВСИЧКИ ПРАВА ЗАПАЗЕНИ FINZOOM FINANCIAL GUIDE NETWORK Romania Turkey
Имоти Работа Автомобили Moreto.net RuseInfo Почивка в България Mail.bg Телевизия Европа Empower United Сделка на деня