ФОРУМ За нас Реклама Профил
Навигация
Финансови новини

Търсене в новини и съвети
РЕКЛАМА

Промени на плащания в брой

Оценете: Гласували: 0 Прочитания: 342
п. на 13.6.2017 г.

Таванът на плащане в брой от 10 000 лева както е в момента да падне до 5000 лева от 1 август, от началото на следващата година - до 3000 лева, а след това - до 1500 лева. Това е записано в преходните и заключителни разпоредби на приетите от правителството промени в Данъчно-осигурителния и процесуален кодекс (ДОПК). Те бяха предложени от министъра на финансите Владислав Горанов, припомня вестник „24 часа".

Одобрените от правителството промени вече са внесени в Народното събрание.

Предложена е и промяна в Кодекса на труда, която задължава работодателите да плащат трудовите възнаграждения на служителите си само по безкасов път в банка, избрана от служителите.

В мотивите за поправките се изтъква, че така ще се ограничат „плащанията в плик" и сивата икономика. Според вносителите, банковата система вече има достатъчна клонова мрежа, за да не бъдат затруднени разплащанията.

Седемдневният предупределителен срок за уведомяване на Националната агенция за приходите за предстоящо прехвърляне на предприятие или преобразуване по Търговския закон да се удължи на 2 месеца, гласи друга поправка ДОПК. Нейната цел е да се даде възможност на данъчните да могат да наложат допълнителни обезпечителни мерки за събиране на задължения към бюджета. В момента, заради краткия срок, честа практика е прехвърляне на фирми с дългове на безимотни лица, от които не могат бъдат събирани неплатени суми.

Източник: www.economynews.bg

Коментари и Отговори Начало ^

Моля попълнете вашите коментари тук.
псевдоним   
e-mail   
телефон (незадължително)   
Моля, използвайте само цифри.


( Вашия е-mail адрес и телефон няма да бъдат показвани в коментарите )
Вашият коментар:   Изберете:

Тази функционалност е достъпна само за регистрирани потребители.
Моля регистрирайте се
тук
Нашият редактор ще прецени дали коментарът ви да бъде публикуван под статията/новината отчитайки релевантността му към темата.Абонамент Новини от МОИТЕ ПАРИ Въведете вашият e-mail за абонамент:
Начало Контакти Често задавани въпроси Реклама Партньори Речник Карта на сайта English Добавете в Google
RSS Защита на личните данни МОИТЕ ПАРИ © 2017 - ВСИЧКИ ПРАВА ЗАПАЗЕНИ FINZOOM FINANCIAL GUIDE NETWORK Romania Turkey
Имоти Работа Автомобили Moreto.net RuseInfo Почивка в България Mail.bg Телевизия Европа Empower United Сделка на деня