ФОРУМ За нас Реклама Профил
Навигация
Финансови новини

Търсене в новини и съвети
РЕКЛАМА

Според Менда Стоянова 30% от администрацията е излишна

Оценете: Гласували: 0 Прочитания: 165
п. на 14.7.2017 г.

По този начин тя коментира искане на КНСБ за нови 920 млн. лв. за вдигане на заплатите за държавно финансираните дейности

Според председателя на парламентарната бюджетна комисия Менда Стоянова най-малко 30% от работещите в държавната и общинската администрация са в повече от необходимото. Мнението си тя изказа в сутрешния блок на БНТ.

Според Стоянова излишните служители в администрацията не само не водят до подобряване на публичните услуги, а напротив – създават проблеми на бизнеса и гражданите и също оказват съпротива при въвеждането на нови технологии, за да не изгубят работните си места. „Дайте да видим първо какво представлява нашата администрация, има ли възможност тя да се оптимизира и тогава да се увеличат заплатите“. Така тя коментира искане на синдиката Конфедерация на независимите синдикати в България (КНСБ) за предвиждане на допълнителни 920 млн. лв. за повишение на заплатите за държавно финансираните дейности. „Има устойчив ръст на икономиката и ако в следващите години той се запази, българите ще си признаят, колкото и песимистични да са, че има напредък в доходите, в потреблението, в начина на живот“, добави Стоянова.

Относно заплатите тя отбеляза, че при сравнение между първото тримесечие на 2016 и същия период на 2017 г. средната работна заплата е нараснала с 9.8%, като през тази година тя е достигнала 1068 лв. 

Източник: www.economic.bg

Коментари и Отговори Начало ^

Моля попълнете вашите коментари тук.
псевдоним   
e-mail   
телефон (незадължително)   
Моля, използвайте само цифри.


( Вашия е-mail адрес и телефон няма да бъдат показвани в коментарите )
Вашият коментар:   Изберете:

Тази функционалност е достъпна само за регистрирани потребители.
Моля регистрирайте се
тук
Нашият редактор ще прецени дали коментарът ви да бъде публикуван под статията/новината отчитайки релевантността му към темата.Абонамент Новини от МОИТЕ ПАРИ Въведете вашият e-mail за абонамент:
Начало Контакти Често задавани въпроси Реклама Партньори Речник Карта на сайта English Добавете в Google
RSS Защита на личните данни МОИТЕ ПАРИ © 2017 - ВСИЧКИ ПРАВА ЗАПАЗЕНИ FINZOOM FINANCIAL GUIDE NETWORK Romania Turkey
Имоти Работа Автомобили Moreto.net RuseInfo Почивка в България Mail.bg Телевизия Европа Empower United Сделка на деня