ФОРУМ За нас Реклама Профил
Навигация
Финансови новини

Търсене в новини и съвети
РЕКЛАМА

Захариева: Еврозоната означава стабилност и сигурност за инвестициите

Оценете: Гласували: 0 Прочитания: 210
п. на 28.8.2017 г.

Еврозоната означава стабилност за България и сигурност за инвестициите, а от Франция получихме конкретна подкрепа за така наречената „чакалня” - първата стъпка пред пълноправното ни членство във валутния съюз до края на годината. Това коментира пред Нова телевизия външният министър Екатерина Захариева. 

"Френският президент Еманюел Макрон каза, че не желае да има повече разделение между Западна и Източна Европа, между стари и нови членки на Европейския съюз (ЕС). България е изпълнила всички критерии и е заслужила да бъде в ERM II", подчертава още Захариева. 

Тя добави, че еврозоната означава по-ниски лихви за бизнеса, а държавите, които са въвели еврото, имат по-добра интеграция с пазара.

„Истината е, че в чакалнята можем да бъдем и 2-3 години, или повече. Шенген означава сигурност и свободно движение на хора, стоки и капитали. Това също е важно за нас", заяви външният министър. 
Захариева добави, че напоследък се говори само за пари и фондове, а се забравя „смисълът“ на Европа, който е стабилността. "Чухте много ясно, че България трябва да бъде в ядрото на Европа, според Макрон", каза още тя.

По думите ѝ френският президент е поел ангажимент към  Борисов още преди да дойде в България.

„Имаме изключително ползотворни срещи, изпълнени с много конкретика. По директивата за командироването от България работят около 14 хил. човека в Европа. Те основно са строителни работници. В България имаме командировани около 3500 служителя. Тази директива касае временната работа. Идеята ѝ е да имаме равни права с останалите", обясни външният министър. 

Източник: investor.bgКоментари и Отговори Начало ^

Моля попълнете вашите коментари тук.
псевдоним   
e-mail   
телефон (незадължително)   
Моля, използвайте само цифри.


( Вашия е-mail адрес и телефон няма да бъдат показвани в коментарите )
Вашият коментар:   Изберете:

Тази функционалност е достъпна само за регистрирани потребители.
Моля регистрирайте се
тук
Нашият редактор ще прецени дали коментарът ви да бъде публикуван под статията/новината отчитайки релевантността му към темата.Абонамент Новини от МОИТЕ ПАРИ Въведете вашият e-mail за абонамент:
Начало Контакти Често задавани въпроси Реклама Партньори Речник Карта на сайта English Добавете в Google
RSS Защита на личните данни МОИТЕ ПАРИ © 2017 - ВСИЧКИ ПРАВА ЗАПАЗЕНИ FINZOOM FINANCIAL GUIDE NETWORK Romania Turkey
Имоти Работа Автомобили Moreto.net RuseInfo Почивка в България Mail.bg Телевизия Европа Empower United Сделка на деня