ФОРУМ За нас Реклама Профил
Уважаеми посетители, дискусиите на MoitePari.bg бяха преместени в стартирания от нас дискусионен форум. На forum.moitepari.bg можете да зададете Вашите въпроси и да коментирате интересните за Вас теми.

Навигация
Дискутирай с Моите пари

Търсене в новини и съвети
РЕКЛАМА

Имам малко излишни пари /5000 лв/, които искам да инвестирам. Как да избера брокер или финансова къща?

Оценете: Гласували: 1 Прочитания: 6181
п. на 24.3.2015 г.

Здравейте. Искам да задам следния въпрос. Имам малко излишни пари /5000 лв/, които искам да инвестирам. Проблема е, че понятие си нямам от икономика и инвестиции. В моите представи, насадени от филмите разбира се, има един много умен младеж, на който аз давам парите си и той почва да работи с тях и в края на епизода аз разбогатявам :). Това е разбира се в кръга на шегата. Но как да избера брокер или финансова къща? Кои са критериите за избор? Може ли да препоръчате такива. Предварително благодаря.

Коментари и Отговори Начало ^
публикувано от   MoitePari.bg
Оценете: Гласували: 1
публикувано на   23.4.2015 г.
Здравейте,

Еднозначен отговор на този въпрос едва ли бихме могли да дадем, тъй като изборът на брокер и инвестиционен посредник като цяло е субективно решение. Всеки по различен начин прави избор, но може би един от важните критерии при избор е постигнатата дохност. Управлението на индивидуални портфейли е свързано с постигането на определени резултати - това е доходността. Логично е инвеститорът да се насочи към този брокер или инвестиционен посредник, който може да постигне най-висок доход за него. Тази информация обичайно е налична, но само тя не е достатъчна. Всяка доходност се постига при поемането на определен риск. От тази гледна точка, колкото по-нисък риск е бил поет за постигането на съответния резултат, толкова по-консервативно е управляван този портфейл. Колкото повече доход се постига, без поемането на допълнителен, необоснован риск, толкова този брокер или интвестиционен посредник е по-надежден и предпочитан за управление на индивидуалния портфейл. Разбира се репутация, имидж, години присъствие на пазара и т.н. са все фактори, които също имат влияние при избора. Комбинацията от всички и даването на приоритет на един или няколко от тях ще дадат отговор на въпроса кой е подходящият човек или институция, който да управлява инвестицията.

Що се отнася до конкретни имена, не бихме могли да посочим такива, за да не изтъкваме предимствата на едни пред други. Сигурни сме, че ако се поинтересувате, неминуемо ще откриете известните имена в този бранш.

Надяваме се, че бяхме полезни.

Поздрави,

Екипът на MoitePari.bg

Сравнете всички взаимни фондове

публикувано от   Гост
Оценете: Гласували: 0
публикувано на   14.3.2016 г.
Първо си заключваш парите на един сейф вкъщи. После четеш измами на инвестиционни посреници. Всичко зависи от това какво искаш-изи мейкъринг при висок риск или 'безрискова' инвестиция. За безрискова инвестиция може да ти се предложи да си направиш един соларно-термичен генератор ... за пара, като може да му вържеш и парна турбина, впоследствие. Ако не ти харесва соларно-термичен генератор може да си спретнеш комбинирана PV-соларна централа и земеделие. За изи-мейкъринг не мога да ти давам съвети, защото 95% са да си загубиш парите.


Абонамент Новини от МОИТЕ ПАРИ Въведете вашият e-mail за абонамент:
Начало Контакти Често задавани въпроси Реклама Партньори Речник Карта на сайта English Добавете в Google
RSS Защита на личните данни МОИТЕ ПАРИ © 2017 - ВСИЧКИ ПРАВА ЗАПАЗЕНИ FINZOOM FINANCIAL GUIDE NETWORK Romania Turkey
Имоти Работа Автомобили Moreto.net RuseInfo Почивка в България Mail.bg Телевизия Европа Empower United Сделка на деня