ФОРУМ За нас Реклама Профил
Уважаеми посетители, дискусиите на MoitePari.bg бяха преместени в стартирания от нас дискусионен форум. На forum.moitepari.bg можете да зададете Вашите въпроси и да коментирате интересните за Вас теми.

Навигация
Дискутирай с Моите пари

Търсене в новини и съвети
РЕКЛАМА

Каква е съдбата на приватизационните фондове MGEHL,HDOM,MELHL. Kaкви очаквания мога да имам към тези ПФ, при положение,че притежавам активи към всеки един от тях?

Оценете: Гласували: 2 Прочитания: 1073
п. на 08.2.2016 г.

Каква е съдбата на ПФ :MGEHL,HDOM,MELHL.Kakви очаквания мога да имам към тези ПФ, при положение ,че притежавам активи към всеки един от тях?Благодаря за компетентния и изчерпателен отговор!

Коментари и Отговори Начало ^
публикувано от   MoitePari.bg
Оценете: Гласували: 0
публикувано на   11.3.2016 г.
Здравейте,

Информацията, с която разполагаме за тези бивши приватизационни фондове се намира тук - http://www.moitepari.bg/masova-privatizacia.aspx. Според нея и трите бивши фонда са преобразувани в холдинги, към момента са действащи и са публични (търгуват се на фондовата борса). Какви могат да са очакванията Ви? Основното очакване на всеки инвеститор е да получи доходност от акциите, които притежава. Доходността най-вече се реализира при продажбата им, а в допълнение към нея е дивидентът, ако даденото дружество реши да разпредели такъв. Разпределянето на дивидент се взема с решение на общото събрание на акционерите, в което право на глас имат всички, съобразно притежаваните от тях акции (1 акция = 1 глас). Дружеството не е задължено да разпределя дивидент. Това, което можете да направите е да следите как се променя цената на акциите на тези вече холдинги и дали се разпределя дивидент. В даден момент, ако решите и ако цената Ви удовлетворява, можете да продадете акциите. Повече по темата можете да прочетете тук - http://www.moitepari.bg/Spravochnik/art/Advices/kakvo-da-pravim-sus-~ec8a6beb8fb0492aa68ae4e3f1d0dc60/.

Надяваме се, че бяхме полезни.

Поздрави,

Екипът на MoitePari.bg


Абонамент Новини от МОИТЕ ПАРИ Въведете вашият e-mail за абонамент:
Начало Контакти Често задавани въпроси Реклама Партньори Речник Карта на сайта English Добавете в Google
RSS Защита на личните данни МОИТЕ ПАРИ © 2017 - ВСИЧКИ ПРАВА ЗАПАЗЕНИ FINZOOM FINANCIAL GUIDE NETWORK Romania Turkey
Имоти Работа Автомобили Moreto.net RuseInfo Почивка в България Mail.bg Телевизия Европа Empower United Сделка на деня