ФОРУМ За нас Реклама Профил
Уважаеми посетители, дискусиите на MoitePari.bg бяха преместени в стартирания от нас дискусионен форум. На forum.moitepari.bg можете да зададете Вашите въпроси и да коментирате интересните за Вас теми.

Навигация
Дискутирай с Моите пари

Търсене в новини и съвети
РЕКЛАМА

Къде мога да направя справка относно наличие на издадена депозитарна разписка за закупените от мен инвестиционни бонове и получаване на депозитарната разписка, както и как мога да се свържа с ПФ "Акционер фаворит"?

Оценете: Гласували: 1 Прочитания: 5603
п. на 12.8.2008 г.

Закупих от масовата приватизация през 1996г десет броя акции от ПФ"Акционер фаворит" с ИК-ФАВФ1 и до момента не съм получил депозитарна разписка за акциите си, притежавам единствено Нареждане за записване на акции от приватизационен фонд. Къде мога да направя справка относно наличие на издадена депозитарна разписка за закупените от мен инвестиционни бонове и получаване на депозитарната разписка, както и как мога да се свържа с ПФ"Акционер фаворит"? В долната част на издаваните депозитарни разписки е посочено, че депозитарната разписка не е ценна книга и собствеността на ценните книжа се прехвърля с регистрацията в Централен депозитар. Ако е възможно бихте ли разтълкували какво ще рече това и трябва ли някаква допълнителна регистрация на база притежаването на депозитарна разписка за придобиването на поименни акции от съответния приватизационен фонд. Предварително благодаря за компетентната и професионално предоставена информация. Много здраве, щастие и късмет на целия екип.

Коментари и Отговори Начало ^
публикувано от   МОИТЕ ПАРИ
Оценете: Гласували: 0
публикувано на   12.8.2008 г.
Тъй като се спомена Централен депозитар, единствено там можете да проверите на коя компания и колко акции има записани на Ваше име. Съдействие в тази посока оказват инвестиционните посредници и банките.

Депозитарната разписка – Да, тя не е ценна книга, а документ удостоверяващ, че сте притежател на определен брой акции (посочен е) от съответната компания. Когато не разполагате с такава, можете да се обърнете към посредниците и те ще съдействат за издаването на дубликат. По принцип депозитарните разписки се издават от компаниите, но не е задължително. Не е нужна никаква допълнителна регистрация. С нареждането за записване на акции би трябвало да е изпълнена процедурата по записването им. С помощта на посредниците това може да се установи.

За бившият ПФ „Акционер Фаворит” АД повече можете да научите тук.

Надяваме се, че бяхме полезни.

Поздрави,
Екипът на МОИТЕ ПАРИ


Абонамент Новини от МОИТЕ ПАРИ Въведете вашият e-mail за абонамент:
Начало Контакти Често задавани въпроси Реклама Партньори Речник Карта на сайта English Добавете в Google
RSS Защита на личните данни МОИТЕ ПАРИ © 2017 - ВСИЧКИ ПРАВА ЗАПАЗЕНИ FINZOOM FINANCIAL GUIDE NETWORK Romania Turkey
Имоти Работа Автомобили Moreto.net RuseInfo Почивка в България Mail.bg Телевизия Европа Empower United Сделка на деня