ФОРУМ За нас Реклама Профил
Уважаеми посетители, дискусиите на MoitePari.bg бяха преместени в стартирания от нас дискусионен форум. На forum.moitepari.bg можете да зададете Вашите въпроси и да коментирате интересните за Вас теми.

Навигация
Дискутирай с Моите пари

Търсене в новини и съвети
РЕКЛАМА

През юли 2008 г. сключих ипотечен кредит без доказване на доходи. Без да ме уведоми банката вдигна месечната вноска. Какви са правата ми?

Оценете: Гласували: 0 Прочитания: 5379
п. на 23.8.2016 г.

През юли 2008 сключих ипотечен кредит без доказване на доходи с лихвен процент 11.99 с банка ДСК. Получих погасителен план с вноските и лихвите за 20 годишния период. През 2009г без да ме уведоми банката вдигна месечната вноска с 36лв. И не ми връчи нов погасителен план както е упоменато в договора. Имам ли право на претенции относно техните действия,ако вноската е повишена с покачването на лихвите , то през следващите години рязко паднаха ? Какви са правата ми.Имам информация,че тези кредити са незаконосъобразни и са забранени за банките така ли е в действителност?

Коментари и Отговори Начало ^
публикувано от   MoitePari.bg
Оценете: Гласували: 0
публикувано на   25.8.2016 г.
Здравейте,

При промяна на условията по кредита, коректонстта изисква да получите нов погасителен план. Не е проблем, обаче, и да не получите такъв документ. По-важното в случая е, че Вашата лихва е било едностранно повишена, когато е имало предпоставки за това, а след това не е била понижена, когато също е има условия за това. В този ред на мисли, кредитите не са незаконосъобразни, а по-скоро клаузите за едностранна промяна на условията са неравноправни. Подобни клаузи не трябва да присъстват в договора и говорейки за права, именно в тази посока трябва да ги търсите. Често при водене на дела тези клаузи "падат" в съда и ако банката е начислила неоснователно допълнителни суми за клиента, трябва да му ги възстанови. Нашият съвет е да се консултирате с адвокат, който да прегледа договора Ви и да предложи конкретни действия, ако могат да се предприемат такива.

Надяваме се, че бяхме полезни.

Поздрави,

Екипът на MoitePari.bg


Абонамент Новини от МОИТЕ ПАРИ Въведете вашият e-mail за абонамент:
Начало Контакти Често задавани въпроси Реклама Партньори Речник Карта на сайта English Добавете в Google
RSS Защита на личните данни МОИТЕ ПАРИ © 2017 - ВСИЧКИ ПРАВА ЗАПАЗЕНИ FINZOOM FINANCIAL GUIDE NETWORK Romania Turkey
Имоти Работа Автомобили Moreto.net RuseInfo Почивка в България Mail.bg Телевизия Европа Empower United Сделка на деня