ФОРУМ За нас Реклама Профил
Уважаеми посетители, дискусиите на MoitePari.bg бяха преместени в стартирания от нас дискусионен форум. На forum.moitepari.bg можете да зададете Вашите въпроси и да коментирате интересните за Вас теми.

Навигация
Дискутирай с Моите пари

Търсене в новини и съвети
РЕКЛАМА

Притежавам депозитарна разписка, но реално не зная как да оперирам с нея. Можете ли да ми обясните какви функции има и съответно какви процедури трябва да предприема по оперирането с този вид документ?

Оценете: Гласували: 0 Прочитания: 1620
п. на 25.4.2015 г.

Притежавам депозитарна разписка, но реално не зная как да оперирам с нея. Можете ли да ми обясните какви функции има и съответно какви процедури трябва да предприема по оперирането с този вид документ. Също така искам да попитам дали финансите (например спестявания в банка) и депозитарните разписки могат да се отнесат към видовете движимо имущество?

Коментари и Отговори Начало ^
публикувано от   MoitePari.bg
Оценете: Гласували: 0
публикувано на   20.5.2015 г.
Здравейте,

Депозитарната разписка е документ, който удостоверява, че притежавате определен брой акции от дадено акционерно дружество. Това е основното предназначение на този документ и той сам по себе си не може да бъде използван за друго. Необходим е, ако решите да продадете акциите, които притежавате. Дори, обаче, да не притежавате такъв документ, ако притежавате акции, те са вписани срещу вашето име и ЕГН в Централен депозитар и дубликат на разписката може да бъде издаден.

По въпроса за спестяванията и депозитарните разписки нашият коментар е, че те не могат да се отнесат към движимото имущество. Депозитът е финансов актив, какъвто са и акциите, посочени в депозитарната разписка. Самата разписка не е вид актив, за да се говори дали той е движим или недвижим.

Надяваме се, че бяхме полезни.

Поздрави,

Екипът на MoitePari.bg


Абонамент Новини от МОИТЕ ПАРИ Въведете вашият e-mail за абонамент:
Начало Контакти Често задавани въпроси Реклама Партньори Речник Карта на сайта English Добавете в Google
RSS Защита на личните данни МОИТЕ ПАРИ © 2017 - ВСИЧКИ ПРАВА ЗАПАЗЕНИ FINZOOM FINANCIAL GUIDE NETWORK Romania Turkey
Имоти Работа Автомобили Moreto.net RuseInfo Почивка в България Mail.bg Телевизия Европа Empower United Сделка на деня