За нас Реклама Профил
Article not found.

РЕКЛАМА
Финансови новини - бързи кредити Съвети - бързи кредити
Бързите кредити – бързи и удобни, но не винаги ясни Банките спряха да понижават лихви по депозити през май
Вижте:
Всички съвети
Най-високо оценени
Последно коментирани
Най-четени
Автори
Какво е „бърз кредит“
  • Бърз кредит е кредит известен още и като „кредит до заплата“. Тези кредити са популярни, тъй като се взимат при възникване на неотложни плащания и разходи и се връщат при постъпване на постъпления (напр. заплата).
  • Бърз кредит е кредит, предоставен от небанкова финансова институция. Наименованието му „бърз“ произтича от това, че кандидатът за кредит получава отговор на искането си в рамките само на няколко минути, след изпращане на запитването. Усвояване на сумите се осъществява в рамките на няколко часа. Голяма част от дружествата за небанково кредитиране са направили процеса по кандидатстване и отпускане на кредита изцяло онлайн. Това прави бързите заеми лесно достъпни.
  • Основна характеристика на т.нар. „бързи кредити“  е, че се отпускат за малки по размер суми и кратък срок на изплащане (от няколко дни до 6 месеца и рядко за по-дълъг срок). Обикновено сумата за бърз кредит е в диапазона между 50 и 1000 лв.
Полезно:

С промените в Закон за потребителския кредит от 23.07.2014 г. беше въведен таван на Годишния процент на разходите (лихви + такси и комисионни), с което на практика се целеше да се контролира цената на тези заеми. Според новите правила стойността му не може да надвишава пет пъти законовата лихва за забава (ОЛП +10%), т.е. 50% към момента.

Абонамент Новини от МОИТЕ ПАРИ Въведете вашият e-mail за абонамент:
Начало Контакти Често задавани въпроси Реклама Партньори Речник Карта на сайта English Добавете в Google
RSS Защита на личните данни МОИТЕ ПАРИ © 2016 - ВСИЧКИ ПРАВА ЗАПАЗЕНИ FINZOOM FINANCIAL GUIDE NETWORK Romania Turkey
Имоти Работа Автомобили Moreto.net RuseInfo Почивка в България Mail.bg Телевизия Европа Empower United Сделка на деня
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА