Бърз кредит, кредит срещу лична карта, кредит без доказване на доход

Лесни ли са "лесните кредити"?

Предпоставки за появата на
бърз кредит и кредит срещу лична карта

Напоследък на фона на силната конкуренция на банковия пазар за банките става все по-трудно да постигат по-големи пазарни дялове и съответно удоволетворение на техните акционери. Разбира се това от своя страна облагоприятства клиентите. Тъй като банките нямат голям избор по отношение промени в цените на своите продукти, те прибягват до маркетингови похвати и иновации в стремежа си да удоволетворят потребителските нужди до максимална степен.


По тази причина някои банки, след като преразгледаха своите правила, при които отпускат кредити решиха да представят на пазара два нови продукта – Бърз кредит” и „Кредит срещу лична карта”, както и продължиха да развиват своите продукти „Без доказан доход”.

Информацията, която залива клиентите често води до желания ефект и голяма част от населението се насочва към съответната банка, за да се възползва максимално от изгодното предложение.
Самите наименования на кредитите биха довели даден потенциален клиент до мисълта, че за да кандидатства за такъв кредит не е необходимо наличието на трудов договор и доказване на трудови доходи. Често това води до разочарование, след като стане ясно, че всъщност не е така.

Що е то „Бърз кредит”?


Важно е да се отбележи, че независимо от типа и наименованието на потребителския кредит, условието за наличие на постоянен трудов договор остава задължително. Бързият кредит не означава, че няма да Ви бъдат изискани документи, доказващи Вашите доходи, а че ще получите решението на банката в рамките на 24 ч. (средно около 4 дни в обичайните случаи). Разбира се тази бързина се заплаща от клиента под формата на по-висок лихвен процент по кредита. Ще го забележите при сравнение на ГПР (годишния процент на разходите). Подобен вид кредит е примамливо предложение за всеки заемател и банките проявили по-голяма активност вече отдавна го предлагат.

Доказване на доход при кредит без доказване на доход

Мисълта, че банката може да отпусне заем, без да изиска удостоверяване на доход е мисъл блазнеща много кандидати за такъв. Подобни предложения са сред първите, които попадат в полезрението им, но едва при самото кандидатстване се разкрива реално какви са изискванията. Често се случва при кандидатстване за кредит клиентът да не може да докаже официално доходите, които получава или те да са прекалено ниски. Разбираемо е в този случай той да се насочи към оферти, където изискването за доход „не е водещо”. Дали, обаче, реално съществуват такива предложения? За жалост, не съвсем. И до този извод можем да стигнем, ако се поставим на мястото на банката. Нека всеки си отговори сам, ако той е банка, би ли отпуснал кредит на клиент, без да се поинтересува дали, колко и какви доходи има, ще може ли да му върне парите в този случай и т.н. Едва ли някой ще се съгласи да даде пари просто така.
Казано с думи прости, кредитът без доказан доход не означава, че банката не се интересува от дохода Ви, а именно, че не можете да го докажете. Това са оферти точно за клиенти, които освен официалния си доход получават и неофициален, който обаче, не могат да удостоверят.

И пак да повторим, за да е ясно - основно изискване си остава представянето на удостоверение от работодател относно размера на трудовото възнаграждение, както и копие на трудов договор.

Потребителския кредит срещу лична карта


Характерното за потребителския кредит срещу лична карта е, че се изисква кредитоискателят да има минимум 6 мес. трудов стаж на безсрочен (постоянен) трудов договор при настоящият работодател към датата на кандидатстване за кредит и възраст минимум 18 години. И отново да не забравяме – независимо от облекчената процедура, доказване на доход се изисква.

Този вид кредит е подходящ за кредитополучатели, които са регистрирани в НОИ, но не могат да докажат реалния си доход дори чрез служебна бележка. Клиентът декларира доход, който банката приема до определен размер в зависимост от местоработата.

Необходимостта от наличието на трудов договор


Всеки кредитополучател, би се замислил върху изискването за постоянен трудов договор, въпреки търговските наименования на тези кредити. Действително ако всеки се постави на мястото на съответната банка, възниква и въпроса: Как да се намали риска за банката, като в същото време се увеличи печалбата на фона на удоволетворени клиенти?


Следователно наличието на горепосочените изисквания не би трябвало да е изненада за потенциалните клиенти.

Подобни категории

Свързани статии

Свързани продукти и институции

Коментари и отговори

NA 21 godini sum. Ne sum rabotil na trydov dogovor i nqma kak da dokaja dohodite si. Ima li banka v bulgaria koqto da moje da mi otpusne kredit v razmer na 5000leva - kato nqmam nito trydov dogovor i nito poruchiteli? Molq pri purva vuzmojnost da mi otgovorite .
Поради липса на постоянен трудов договор, за съжаление нямата шанс в никоя банка.

Необходимите условия, на които трябва да отговаря даден кредитополучател, можете да откриете  тук.

Съветваме Ви да се обърнете към небанкови институции, като повече информация по въпроса можете да получите тук.

Надяваме се, че информацията Ви е полезна.

Поздрави!
Екипът на МОИТЕ ПАРИ
ИМАТЕ ЛИ НЯКАКВА ИНФОРМАЦИЯ ЗА КРЕДИТ HOME НЯКОЙ ПОЛЗВАЛ ЛИ Е ТАЗИ УСЛУГА ИЛИ ДА Е РАБОТИЛ ЗА ТАЗИ ФИРМА ДА НЕ Е ПИРАМИДА
Информация относно CrediHome можете да получите тук.

От информацията, която можете да намерите на горепосочения линк се вижда, че Кредибул е част от международното подразделение за потребителско финансиране на Societe Generale Group. В световен мащаб групата има над 115 000 служители в 80 страни и активи на стойност над 950 милиарда евро.

Надяваме се, че информацията Ви е полезна.

Поздрави!
Екипът на МОИТЕ ПАРИ
Моето мнение е, че "бързите кредити" имат съвсем друга цел! Наскоро кандидатствах за бърз кредит от Пощенска банка, не само, че чаках за решение повече от месец /рекламата е за 24 часа/, не само, че работя на два трудови договора по които осигуровките ми са към 1000 лв., взеха ми и 20 лв. такса, и накрая получих отказ. Моето мнение е, че тези бързи кредити са една уловка за потребителите, кредит не се отпуска /или на 1000 човека може и да се отпусне на 2-3-ма/ но банката си прибира таксите за разглеждане на документи и по този начин си попълва поизпразнената хазна!
Всяка банка има своя собствена политика за управление на риска и ние не можем да се ангажираме с коментар по въпроса.

Като безпристрастен наблюдател на пазара можем само да Ви ориентираме към подходящи за Вас условия.

Поздрави!
Екипът на МОИТЕ ПАРИ
imam potrebitelski kredit ot unikredit bulbank,za 8000lv.moga li da kandidatstvam za vtori kredit v druga banka?
Можете да кандидатствате в няколко други банки стига доходите Ви да го позволяват.

Одобрението и размера на кредита зависят от определени условия. След като се запознаете с тях чрез нашия КРЕДИТЕН КАЛКУЛАТОР можете да изчислите погасителния план по избрана от Вас оферта.

За Ваше удобство, можете да спестите време и да кандидатствате он-лайн през нашият сайт, като услугата е напълно безплатна за клиента.

Надяваме се, че информацията Ви е полезна.

Поздрави!
Екипът на МОИТЕ ПАРИ
Съгласна съм с коментара за забавянето на кредита, на одобрението, по-точно, 53 дни, подновявах си документите,защото им изтече срока на валидност, и на края имах отказ, от Пощенска`Рекламите им не са реални! Поздрав, г-жо Димитрова!
Улеснява гражданите,понякога е по добре да се плащат стоки и др. в кеш
Здравейте, искам да си купя климатик на изплащане от Технополис. От там взех от всички брошури на различните банки за офертите им, но така и нищо не открих. Интересуваме какви са параметрите в Пощенска банка за кредит Моменто, Бърз стоков кредит от Уникредит, TBI, Credigo, Jet Credit.
Параметрите на бърз кредит на УниКредит Булбанк, стоков кредит на банка ДСК и бърз кредит на Пощенска банка (към момента няма потребитеслки кредит с търговско наименование „Моменто” и затова считаме, че имате предвид бърз кредит) можете да намерите съответно туктук и тук.

Относно офертите на посочените от Вас небанкови институции, Ви съветваме да посетите техните сайтове съответно на  TBI, Credigo и Jet Credit.

Съветваме Ви да се запознаете с условията, които влияят върху отпускането на кредит. След това чрез нашия КРЕДИТЕН КАЛКУЛАТОР  можете да изчислите погасителния план по избрана от Вас оферта.

За Ваше удобство, можете да спестите време и да кандидатствате он-лайн през нашият сайт, като услугата е напълно безплатна за клиента.

Надяваме се, че информацията Ви е полезна.

Поздрави!
Екипът на МОИТЕ ПАРИ
Pi6a ot 4ujbina zatova ne e na kirilica.Bankite v BG bi trqbvalo da pomislqt za potencialnite si klienti koito vse po 4esto izturvat ,tui kato se polu4ava absurdnata situaciq pri koqto 4ovek koito raboti v 4ujbina i ima dohod ot okolo 3000$ ne moje da polu4i kredit za6toto nqma trudov dogovor na Bulgarski.Dori s kopie ot originalniq dogovor otnovo ne mu razre6avat kredit i gledat na nego kato nenujen list hartiq.Takiva klienti e normalno da ne se osigurqvat v BG za6toto te prekarvat po 10 meseca v godinata izvun stranata.Az mislq 4e bankite trqbva da razgledat tazi svoq politika i da budat po guvkavi v tova otno6enie.Su6to sum siguren 4e 4ovek s 3000$ dohodi ot 4ujbina e po nadejden kreditopolu4atel ot tozi koito raboti za 800lv v BG. Molq va6iq sait za mnenie po tozi problem.
Всяка банкова система има своите несъвършенства, българската също. Прав сте, че се отказват кредити на българи работещи в чужбина и това са основно потребителски кредити. В България банките нямат практика по принцип да отпускат такива на българи работещи в чужбина. Причината не е в размерът на доходите и в трудовия договор, или поне не само в тях. Има и друг ограничител и той е много съществен – потребителските кредити не са обезпечени. Единствено могат да се гарантират от поръчители. Гаранция под формата на превод на заплата не може да се приеме, тъй като тя се превежда в страната, в която работи заемателя. В случай на необслужване на кредита и ако в един момент той стане предсрочно изискуем, процедурите по удовлетворяване на интересите на банката са много сложни. Казано с други думи и погледнато от този ъгъл, такива кредити са рискови за банките. Не така, обаче, стои въпросът с кредитите за българи в чужбина обезпечени с недвижим имот в страната. Дори и да стане кредита предсрочно изискуем, все пак срещу него има обезпечение, което може да покрие вземането и нещо повече – обезпечението се намира в страната. Всички процедури по едно съдебно събиране на вземанията в такъв случай са значително по-леки и това от своя страна не носи голям риск за банката.

Разбираме Вашето недоволство и чисто числово погледнато сте прав, че с такива доходи един платец е по-надежден от друг, който получава 800 лв. в България. Отново ще повторим – именно факта, че той работи в България и образно казано е „по-лесен за контрол” от банката му дава определено предимство. Ако Вие разполагате с недвижим имот в България на Ваше име не би трябвало да срещате затруднения при кандидатстването за кредит. Но това вече са друга категория кредити – ипотечни кредити. Трябва да се прави разлика към кои кредити банките имат по рестриктивно отношение и съображенията им за това, защото въпросът не бива да се разглежда само от гледна точка на заемателя.

Надяваме се, че нашето мнение Ви е полезно.

Поздрави,
Екипът на МОИТЕ ПАРИ
вчера кандидатствах онлайн за кредит в дск след 1час ми се обади някакъв мъж и направо започна да ми крещи по телефона че съм осигурявана на половин работен ден да не пускам повече заявления през цялото време ми крещеше нормално ли е това никога не съм била клиент на дск нито съм имала отношения с тях
За  съжаление не можем да коментираме политиката на банките относно обслужването на техните клиенти. Като клиент на банката имате право да подадете конкретно оплакване в банката или просто да предпочете друга банка.

Поздрави!
Екипът на МОИТЕ ПАРИ
moje li da se vzeme kredit pri tazi situatzia v balgaria-krizata zashto bankite spirat kreditiraneto po taia logika i balgarite shte sprat da pla6tat kreditite si
Към момента няма официално обявена информация, че банките спират кредитирането и следователно не можем да се ангажираме с коментар по темата.

От друга страна дадена банка е в правото си да преустанови предлагането на даден продукт.

До колкото сключеният договор за кредит е разбирателство (съгласие) между две или повече страни, чрез което разбирателство, страните определят, изпълняват или прекратяват дадени права и задължения. Лицата, сключили определен договор, са обвързани с него със същата сила, с която са обвързани да спазват закона.

При неизпълнение на определени задължения от дадена страна по договора, следват и предвидените в закона мерки.

Надяваме се, че информацията Ви е полезна.

Поздрави!
Екипът на МОИТЕ ПАРИ

Има ли банка която ще ми даде кредитна карта при положение че съм "свободна професия" оценител и имам данъчна декларация и се осигурявам на 240 лв. нямам трудов договор а само декларация.
Съдружник съм в ООД, регистрирано в началото на годината. От 6 месеца се само осигурявам на 240лв. Имам ли банка от която мога да получа потребителски кредит с поръчител(на трудов договор и макс. осигуровки). Благодаря предварително!
Не би трябвало да представлява проблем да кандидатствате за кредитна карта, при положение че упражнявате свободна професия. Данъчната декларация би могла да бъде приета за достатъчен документ.

За съжаление, обаче, сумата на която се осигурявате е доста ниска и би могла да доведе до отпускането на много малък кредитен лимит.

Вариант е да се обърнете към някоя от небанковите финансови институции като TBI Credit, Транскарт, iCard. При тях процедурите са улеснени и изискванията – не толкова строги.

Повече информация бихте могли да намерите тук.

Все пак държим да отбележим, че решението за предоставянето на кредитна карта и при какви условия би станало това, зависи единствено от Издателя. Възможно е да бъдат поставени и специфични изисквания и/или желанието Ви да не бъде удовлетворено..

Надяваме се, че сме Ви били полезни.

Поздрави,
Екипът на МОИТЕ ПАРИ
Имате възможност да бъдете одобрен за кредит, като ще е необходимо да предоставите договор за управление.

За да кандидатствате за определен кредит е необходимо да отговаряте на дадени условия, които можете да прегледате тук, след което чрез нашия КРЕДИТЕН КАЛКУЛАТОР  можете да изчислите погасителния план по избрана от Вас оферта.

Фактът, че можете да предоставите поръчители е във Ваша полза т.к. кредитите с поръчители са по-изгодни за клиента.

За Ваше удобство, можете да спестите време и да кандидатствате он-лайн през нашият сайт, като услугата е напълно безплатна за клиента.


Надяваме се, че информацията Ви е полезна.

Поздрави!
Екипът на МОИТЕ ПАРИ
iskam da popitam sega v tazi kriza vaob6te davat li krediti imam restorant na koito mu be otriazan toka i sega ne moga da nameria pomo6t ot nikade za da prodalja da rabotia v momenta tai kato imam i 6 aktivni kredita i lizingovi vnoski i neplateni vnoski kam jet moga li da izlezna ot bataka
Вариант за Вас е да се обърнете към банките, които са Ви отпуснали текущите кредити, за рефинансиране на всички задължения с един общ кредит. За целта, обаче, за да бъде разгледано едно подобно искане от Ваша страна, трябва да сте били коректен платец и да сте обслужвали кредитите си редовно до момента (без да сте допускали просрочия). Шансовете Ви биха де увеличили, ако имате недвижим имот, който бихте могли да ипотекирате и да предложите за обезпечение.

Ако все пак имате просрочени вноски, Ви съветваме първо да ги погасите и да наваксате с плащанията.

За съжаление не бихме могли да се ангажираме с насоки към конкретна финансова институция, нито да кажем, предварително, какви са шансовете Ви за кредит.

Надяваме се, че сме Ви били полезни.

Поздрави,
Екипът на МОИТЕ ПАРИ
за г-жа Христина Авар може би можете да се обърнете и към небанкова институция да ипотекирате ресторанта,или ако е ипотекиран да рефинансирате чрез небанкова институция да си разплатите другите дългове, като стане кредитният Ви рейтинг добър след месец два да направите ипотечен кредит чрез банка, малко е скьпичьк този вариант,но върши работа да се излезе от батака
здравейте искам да изтегля кредит но ме осигуряват на минималната заплата лоялен клиент съм към цкб (стоков кредит). кандидатствах там но ми отказаха заради малак доход вземам двойно на минималната но не мога да го докажа щях да рефинансирам стоковия кредит. Можете ли да ми кажете дали въобще мога да изтегля кредит от някоя банка. благодаря ви предварително
Във Вашия случай Ви съветваме да се насочите към кредит без доказан доход. Този вид кредит е предназначен за клиенти,които реално получават по-високи доходи от тези, които могат да докажат. Разбира се при тези кредити разходите за клиентите са по-големи.

Тук можете да се запознаете с факторите, които влияят върху отпускането на даден кредит, след което чрез нашия КРЕДИТЕН КАЛКУЛАТОР  можете да изчислите погасителния план по избрана от Вас оферта. Полезно е да знаете, че кредитите с поръчители и/или превод на работна заплата са по-изгодни за клиентите.

В случай, че желаете да рефинансирате Вашия кредит към ЦКБ, можете да използвате нашия КАЛКУЛАТОР ЗА РЕФИНАНСИРАНЕ, за да сравните дали новата оферта е по-изгодна от настоящата.

За Ваше удобство, можете да спестите време и да кандидатствате он-лайн през нашият сайт, като услугата е напълно безплатна за клиента.

Надяваме се, че информацията Ви е полезна.

Поздрави!
Екипът на МОИТЕ ПАРИ
zdraveite iskam da popitam tai kato az sam na 18g. rabotq no nqmam trudov dogovor dali 6te me odobrqt za 2000lv.i dali 6te mi iskat pora4itel?blagodarq vi predvaritelno
За съжаление, за да кандидатствате за банков кредит е необходимо да сте на постоянен трудов договор при настоящия работодател минимум от 3 месеца.

Надяваме се, че информацията Ви е полезна.

Поздрави!
Екипът на МОИТЕ ПАРИ
През месец 11.2008 изтече срока на кредитната ми карта. Получих по куриер втора карта,която трябва да се активира в най близкия офис на Ти Би Ай, но тъй като съм от провинцията и най близкия офис е в София искам да попитам, какъв е варианта картата да се активира тук в моя град, където има магазин на ВИВАТЕЛ, който работи с Ти Би Ай
За съжаление не бихме могли да отговорим с точност на този въпрос.

Информацията, която имаме е, че картите могат да се активират само в офис на TBI Credit.

Къде се намират офисите им и как да се свържете с тях – не бихме могли да кажем.

Съветваме Ви да се свържете с финансовата институция, за да получите отговор на въпроса си.

Контакти на TBI Credit бихте могли да намерите тук.

Надяваме се, че сме Ви били полезни.

Поздрави,
Екипът на МОИТЕ ПАРИ
Здравейте!През месеците октомври и ноември бях в неплатен отпуск както следва: м. октомври-10 дни и м. ноември 15 дни.Имам кредит и кредитни карти,но не можах да покрия вноските за м.ноември.Ходих в банката за да разбера как може да се предоговори предпоследната ми вноска,но се оказа,че от банката са блокирали и малкото пари,постъпили през този месец в сметката ми.Нямам информация за тези средства и в същия момент не знам как да се оправя със сметките ми,тъй като не ми позволяват рефинансиране дори и със размера на невнвсените от мен вноски,но за да разсроча кредита си трябва да внеса около 300 лв.,които точно сега няма от къде да взема.Какво в случая може още да се направи.
За жалост не можем да предложим някакво решение, което да бъде приложено като форма на рефинансиране или предоговаряне на условията. Щом, както казвате, че сумите са Ви блокирани и банката отказва да предоговаря, то тогава възможностите се ограничават. Дори и да опитате при други банки, просрочията също ще окажат негативно влияние. Ако става въпрос само 300 лв., които да внесете, като вариант може да Ви предложим да потърсите помощ с пари от роднини и/или приятели. Друг вариант да опитате да получите кредит от небанкова институция.

Надяваме се, че бяхме полезни.

Поздрави,
Екипът на МОИТЕ ПАРИ
Здравейте!!! Работя на трудов договор в настоящата фирма от 8м на 20год.,кандидатствах към Първа Инвестиционна Банка (онлайн,чрез вашия сайт).Мисълта ми е имам ли шанс да ме одобрят,искам заем от 1000лв,за да погася 2 кредитни карти към Райфайзен банк.Заема искам да е за 1 година и парите да бъдат одържани от сметката ми,по която превеждат заплатата.Това,че имам няколко забавени вноски по кредитните карти ще окаже и влияние. Благодаря ви предварително.
При положение, че имате просрочени вноски от повече от 30 дни нямате шанс да Ви бъде отпуснат кредит, т.к. тогава кредитните Ви задължения се считат за нередовни. Повече информация относно вида просрочие можете да получите тук.

При положение, че просрочието Ви е от по-малко от 30 дни от нашата СЕКЦИЯ С ПОТРЕБИТЕЛСКИ КРЕДИТИ можете да прегледате всички актуални в момента оферти на банките, като опцията за кандидатстване през нашия сайт спестява време и е напълно безплатна за клиента. Полезно е да знаете, че основен показател при сравняването на офертите за  потребителски кредити е ГПР, като колкото по-малка е неговата стойност, толкова по-изгоден е кредита за кредитополучателя.

Основно изискване на банките е вноските по всички Ваши кредити (вкл. по новия) да не надвишават 40%-60% от нетните Ви месечни доходи.

Погасителният план по конкретна оферта, както и горното условие можете да изчислите с нашия КРЕДИТЕН КАЛКУЛАТОР.

Надяваме се, че информацията Ви е полезна.

Поздрави!
Екипът на МОИТЕ ПАРИ
Има ли начин да изтегля 10000лв. при условие че съм на срочен договор който е 6м., а аз работя от 3м., осигуряват ме на 409лв. и искам да изплащам кредита 60м.? Благодаря ви предварително за отговора!
За съжаление нямате шанс да изтеглите банков кредит, т.к. е необходимо да имате минимум 3 месеца стаж на постоянен трудов договор при настоящия работодател.

Съветваме Ви да се обърнете към небанковите институции, като сайтовете им  са следните:  Easy Credit, БНП Париба лични финанси - (бивша Jet Finance), TBI Credit, Profi Real  и  CrediBul.

Надяваме се, че информацията Ви е полезна.

Поздрави!
Екипът на МОИТЕ ПАРИ
здравейте на 20 години сам и имам заем към дск но ми трябват спе6но 1000лв. осигуряват ме на 150лв. защото сам на 4 часов работен ден доходът ми е по голям но не мога да го докажа има ли банка която не иска доказване на доход.благодаря предварително
За съжаление предвид завишените критерии от страна на  банките по отношение изискванията към техните кредитополучатели офертите за кредитите без доказани доходи бяха спряни.

От друга страна фактът, че сте на 4 часов работен ден също би представлявал пречка, т.к. банките избягват да отпускат кредити, когато клиентите са осигурени на непълен работен ден.

Предвид Вашите критерии бихме Ви насочили към небанковите институции: Easy Credit, БНП Париба лични финанси - (бивша Jet Finance), TBI Credit, Profi Real  и  CrediBul.
 
Надяваме се, че информацията Ви е полезна.

Поздрави!
Екипът на МОИТЕ ПАРИ
работя от 4 месеца и половина на постоянен трудов договор. имам ли право да взема кредит - 3000лв, независимо от къде? благодаря предварително
Ако сте на възраст минимум 18 г. и нямате просрочени кредити е възможно да кандидатствате за банков кредит. Размерът на кредита, за който ще кандидатствате зависи от Вашите доходи, като банките вземат под внимание доходите, на които Ви осигуряват. Обикновено е необходимо вноската по всички Ваши кредити вкл. и новият да не надвишава 40%-60% от нетните Ви месечни доходи.

Съветваме Ви също от НАШАТА СЕКЦИЯ С ПОТРЕБИТЕЛСКИ КРЕДИТИ да прегледате офертите на всички банки. Колкото по-малка е стойността на  ГПР, толкова по-изгоден е кредита за кредитополучателя. Важно е да отбележим, че банката ще вземе предвид доходите, на които реално Ви осигуряват. Потребителските кредити с поръчител и/или превод на работна заплата са по-изгодни за кредитополучателя.

С помощта на нашия КРЕДИТЕН КАЛКУЛАТОР можете да изчислите примерен погасителен план по избрани от Вас параметри.

За Ваше удобство, можете да спестите време и да кандидатствате он-лайн през нашият сайт, като услугата е напълно безплатна за клиента.Надяваме се, че информацията Ви е полезна.

Поздрави!
Екипът на МОИТЕ ПАРИ
Имам над 31 години непрекъснат трудов стаж при различни работодатели. От 2003 г. съм на работа при един и същи собственик, но в различни търговски дружества. В последното дружество съм на постоянен трудов договор и имам 2 месеца трудов стаж. Това достатъчно условие ли е за удовлетворяване изискването на банките за "непрекъснат трудов стаж от 6 месеца при настоящия работодател"?
Необходимо е да сте на постоянен трудов договор минимум от 3-6 месеца при настоящия работодател.

Не можем със сигурност да Ви информираме относно вероятния отговор на дадена банка, но след като собственикът на дружествата е един и същ Ви съветваме да се опитате да кандидатствате.

Необходимо е вноската по всички Ваши кредити да е в рамките на 40%-60% от нетните Ви месечни доходи.

Съветваме Ви също от НАШАТА СЕКЦИЯ С ПОТРЕБИТЕЛСКИ КРЕДИТИ да прегледате офертите на всички банки. Колкото по-малка е стойността на  ГПР, толкова по-изгоден е кредита за кредитополучателя. Важно е да отбележим, че банката ще вземе предвид доходите, на които реално Ви осигуряват. Потребителските кредити с поръчител и/или превод на работна заплата са по-изгодни за кредитополучателя.

С помощта на нашия КРЕДИТЕН КАЛКУЛАТОР можете да изчислите примерен погасителен план по избрани от Вас параметри и да проверите дали отговаряте на изискването за съотношение дълг/доход.

За Ваше удобство, можете да спестите време и да кандидатствате он-лайн през нашият сайт, като услугата е напълно безплатна за клиента.

Надяваме се, че информацията Ви е полезна.

Поздрави!
Екипът на МОИТЕ ПАРИ
Всички банки станаха чеиндж бюра и като по времето на визите, взимат такси после отказ и гуш парите. Абсолютни мошеници. Взимат пари отвън на 3 - 4 % лихва, а ги дават 10 - -14% по кредити. И гуша на пеликан. И от 100 кредита( пример )5 - -10 да не погасяват, бълха ги ухапало. Защо сега като паднаха цени на имоти ти разсрочват кредита,защото не им трябват евтини жилища, а във времето ще си приберат парите. И плашат хората с криза и др. такива(който им се връзва)за тях няма криза. Те са толкова напред само от задържане на средства от заплати, преводи и др. Така че не им се молете.
Здравейте. В момента не работя и няма как да докажа доходите си. Нямам и поръчител.На 20 години съм и чак след месец ще имам навършени 21. Искам да изтегля кредит в размер 600лв до две седмици от банка или небанкови институции. Има ли някакви планове, които стават за моя случай?
За съжаление нямате шанс да изтеглите кредит от банка, т.к. не сте на постоянен трудов договор.

В случай, че не можете да докажете и други Ваши доходи, ако имате такива, е малко вероятно да Ви бъде отпуснат и кредит от небанкова институция.

Надяваме се, че информацията Ви е полезна.
Поздрави!
Екипът на МОИТЕ ПАРИ
to4no taka nqma dogovor nqma dohodi nqma pari
Здравейте, искам да попитам за малко информация по заглавието, кредит срещу лична карта или кредит без доказване на доход.Необходим ми е заем от 3000 до 4000 лв за погасяване не на някои задължения.На месец мога да връщам до 50 лв.
В резултат на финансовата криза банките преустановиха предлагането на тези продукти в същия им вид. Това означава на практика, че за да получите финансиране в момента е нужно лицето да е назначено на постоянен трудов договор при настоящия си работодател от минимум между 3-6 месеца. Също така за разлика от кредитите без доказване на дохода при сегашните оферти задължително се изискват документи, доказващи получаването му. Бихме искали също така да уточним, че кредитите без доказване на доходите не означава, че банката не се интересува от дохода, а именно, че той не може да бъде доказан.

Също така ако имате намерение с тези средства да рефинансирате стари задължения към банки от изключително значение е да сте с чисто кредитно досие, което означава, да нямате отразени просрочия в системата за кредитна задлъжнялост.

За да бъде месечната Ви вноска в размер на около 50 лв. в случай, че заемете 3000 лв., срока на кредита трябва да е около 7 години за офертите без поръчителство. В това имате възможност да се уверите чрез секцията ни с ПОТРЕБИТЕЛСКИ КРЕДИТИ, след като въведете нужните параметри. Условие за получаване на финансиране е осигуряване на превод на работна заплата по сметка в банката при положение, че заема е без поръчител.

Надяваме се, че информацията ще Ви бъде полезна.

Поздрави,
Екипът на МОИТЕ ПАРИ
Здравейте, първо да ви поздравя за прекрасния сайт и коректното отношение. До сега сам съм чел някой от темите, но ето че и на мен ми се наложи да тегля кредит. Значи аз съм на срочен граждански договор до декември месец(убеден съм, че договора ми ще бъде продължен, но това не мога да го докажа никак пред банката :)), заплатата ми е 500 лева и искам без поръчители да изтегля бърз кредит от порядъка 800-1000 лева за срок от 1 година. Бихте ли били така добри да ми препоръчате някоя от множеството оферти за кредити ?
Както сам забелязвате основно изискване на банките е да сте на постоянен трудов договор най-малко 6 месеца.

При граждански договор зависимостите са много, т.е. не е невъзможно да се намери банка, която да Ви отпусне желания кредит. В случая, едно евентуално отпускане на кредит въз основа доходи от граждански договор, зависи не само от формулировката на договора (как точно е оформен - за извършването на какъв вид услуга или определена дейност), за какъв срок и др. Ако срокът на гражданския договор обхваща срока на кредита, вероятността да бъде отпуснат един кредит, с посочените поръчители, е по-голяма, но всичко зависи от това как и дали банката ще приеме тези условия.

Поздрави,

Екипът на МОИТЕ ПАРИ
здравейте, преди бях на трудов договор и имах поръчител, но осигурителният ми доход не беше достатъчен за да бъда одобрен кандидатствах в 3 различни банки, в момента работя, но не съм на трудов договор, като имам и поръчител с доход над 2500 лв. Та въпроса ми е дали има институция, банкова или небанкова която при сегашното ми положение да ми отпусне кредит от 1500 лв или трябва да мина на договор и да чакам 3-6 месеца, благодаря предварително
За съжаление вероятността да изтеглите такъв заем е минимална. Банките и небанковите институции изискват от кандидатстващия да е на постоянен трудов договор минимум 5-6 месеца, като доказателство за бъдещето изплащане на задължението. При недостатъчен размер на доходи може да Ви бъде изискано поръчителство. Като поръчителя следва да отговаря на същите условия, които се изискват по отношение на главния длъжник.

За повече информация може да посетите нашата секция за ПОТРЕБИТЕЛСКИ КРЕДИТИ, след като въведете необходимите данни.

Надяваме се, че информацията Ви е била полезна.

Поздрави,
Екипът на МОИТЕ ПАРИ

Здравейте, Бих искала да Ви попитам в коя банка мога да кандидатствам за потребителски кредит, с който искам да изчистя останалите си кредити и кредитни карти. На месец плащам по 900 лв по кредите и до момента съм си плащала редовно, единствения проблем ми е че от 9 м се водя на 4 часов работен ден и се осигурявам на половината на минималната вноска. Можете ли да ми помогнете, поне да ме насочите какво мога да направя! Предварително Ви благодаря
Вероятността да Ви бъде отказан кредит от страна на банките е голяма, т.к. Ви осигуряват на 4 часов работен ден. Банките вземат под внимание доходите, на които Ви осигуряват и следователно Вашите доходи, които можете да докажете официално биха били недостатъчни.

По принцип  банките предлагат на клиентите си опцията за промяна на някои условия по кредита, като лихва, срок и вид на погасителните вноски. Тази опция се предлага във връзка с промяна на желанието и/или финансовите възможности на даден кредит.

Важно условие обаче при рефинансирането е да нямате закъснения на вноските по кредита.

Кредитни карти не могат да се рефинансират. Те могат да бъдат закрити след изплащане на всички дължими суми по тях. Много е вероятно при кандидатстване в друга банка даден служител да Ви посъветва да закриете кредитните си карти, тъй като те се взимат като вид задължения при анализирането Ви.

Нашият съвет е да посетите секция ПОТРЕБИТЕЛСКИ КРЕДИТИ , като при Цел на кредита въведете – рефинансиране на кредити и да разгледате офертите на банките.


Надяваме се, че информацията Ви е била полезна.

Поздрави,
Екипът на МОИТЕ ПАРИ
Здравейте!На 18 години съм,работя без трудов договор и осигуровки. Въпроса ми е мога ли да взема от някъде заем 600 лева - смешна сума,но много спешна без въпросните документи? Благодаря предварително!
За съжаление няма вероятност да бъдете одобрен при кандидатстване за отпускане на кредит, предоставен от банкова институция. Дори и при наличие на предоставено обезпечение по заема, няма да Ви разрешат кредит. За да бъдете одобрен за потребителски кредит, Вие трябва да имате навършени 5-6 месеца, на постоянен трудов договор, при настоящият работодател.

Другото изискване, което имат банката, за да Ви бъде отпусната необходимата сума се изразяват в следните основни характеристики:
-    След извършване на месечната погасителна вноска, трябва да остават минимум по 100 лв. на член от семейството
-    Съотношението дълг / нете доход би следвало да е между 40% и 60%

Единствената оферта, която можем да Ви предложим е от набанкови финансови институции. С прилаганите условия по офертата може да се запознаете тук. Максималната сума, която може да заемете ако сте клиент за първи път е в размер на 800 лв. Предимство при този вид оферти е, че не се изисква никаква форма на обезпечение по предоставения заем. Тук ще имате най-голям при кандидатстване, тъй като не е задължително предоставянето на копие от трудов договор, за разлика от банковите институции, при които такъв се изисква задължително.

Искрено се надяваме, че информацията ще Ви бъде полезна.

Поздрави,
Екипът на МОИТЕ ПАРИ
Имам кредит от 2000лв на 21год от почти 3години сам на постоянен трудов договор и ме интересува дали може да ми баде отпуснат друг кредит от 1500лв без порачител ?
Изискването, което имат банките, на които трябва да отговаряте, за да Ви бъде отпусната съответната сума се изразяват в следните основни характеристики:
-    След извършване на месечната погасителна вноска, трябва да остават минимум по 100 лв. на член от семейството
-    Съотношението дълг / нетен доход би следвало да е между 40% и 60%
-    При недостатъчен размер на дохода трябва да осигурите или поръчителство или превод на работна заплата, банката може да изисква поръчителство на едно платежоспособно лице.

Офертите на банките може да разгледате тук при следния критерии: Валута: BGN, Размер на кредита: 1500,  Срок на кредита (месеци): 12,  Вид погасителен план: Анюитетни вноски,  Тип оферти: Стандартни,  Без Поръчители

Месечната Ви погасителна вноска за 1 година е приблизително 134 лв. Освен това трябва да бъдат взети в предвид и размера на оставащите месечни вноски по стария заем.

Одобрението на банката  зависи от това дали получаваните доходи ще са достатъчни, за да се обслужва редовно два кредита.


Надяваме се, че сме били полезни.

Поздрави,
Екипът на МОИТЕ ПАРИ
има ли банка която да ми обедини 2а кредита на едно аз не мога да намеря
За много от физическите лица, дали съгласие да станат поръчители по даден заем, не са наясно какви са законовите разпоредби и последствията от превръщане на кредита в предсрочно изискуем. Като цяло нормативната уредба за задълженията, отговорностите и последствията за поръчителите се съдържа в Закон за задълженията и договорите.

На първо място според чл.141 поръчителят е задължен солидарно с главния длъжник

При положение, че главното задължено лице по кредита не прави вноски по него, означава, че банката ще се обърне към Вас за удовлетворяване на вземанията си.Бихме Ви посъветвали да се обърнете към банков служител в обслужващата Ви банка, който може да Ви даде повече информация, относно политиката на банката, както и как тя процедира в такива ситуации.

Законът предоставя възможност на поръчителите, изпълнили задължението определена защита. Според чл.146 от ЗЗД в случай, че поръчителя е изпълнил задължението, встъпва е правата на кредиторът (банката) срещу длъжника. Реална това означава, че поръчителя ще има възможност чрез съда да приложи същите тези мерки на принудително изпълнение, които са били насочени срещу него, само че този път те ще бъдат срещу главния длъжник по заема.

Важна особеност обаче се явява, че Вие като поръчител трябва да изплатите цялото задължение, за което отговаряте, за да предприемете мерки срещу главния длъжник по кредита. Чл. 143 от ЗЗД гласи следното „Поръчителят, който е изпълнил задължението, може да иска от длъжника главницата, лихвите и разноските, които е направил, след като е уведомил за предявявения срещу него иск. Той има право и на законни лихви върху заплатените суми от деня на плащането.”. Този текст е достатъчно показателен, че задължението трябва да се заплати от поръчителя и едва след това той може да иска от длъжника връщане на заплатените от него суми.

Съветваме Ви да запазите бележките за погасените суми и споразумението със съдебния изпълните, че сте изпълнили задължението (като в документите задължително трябва да е записано Вашето име като платец) и с тези документи да търсите дължимата сума от главния длъжник, чрез съда.


Надяваме се, че сме внесли яснота в запитването Ви.

Поздрави,
Екипът на МОИТЕ ПАРИ
здравейте!имам магазин,ет съм.осигурявам се като управител и работя в магазина.искам да изтегля кредит от банка за зареждане на стока, някъде около 4000лв.проблема е че данъчната декларация за 2010 е на минус.истинските,скрити доходи са на "черна тетрадка".чувала съм че преди е имало банки които разглеждат тези тетрадки.очаквам всякакви предложения как мога да бъда одобрена за кредит и към кои банки да се насоча за някоя по опростена процедура.нямам други кредитни задължения никъде.
За бизнес кредит при посочените от Вас изисквания е най-добре да се обърнете към банката, която обслужва фирмата Ви. Според нас там бихте имали по-голям шанс да получите доверие и кредит.

Другият вариант е да изтеглите потребителски кредит. Повече за условията по кредити можете да намерите тук.

Надяваме се да сме Ви били от полза.

Екипът на МОИТЕ ПАРИ
може ли всеки да изтегли такъв кредит без доказване на доходите,защото мой приятел иска да изтегли кредит до 10000лв. но не му отпускат зщото го осигоряват на 310лв. посаветвайте ме нещо.И ако ги има още тези кредити в кои банки може да попита.Благодаря предварително!
Кредитите без обследване на доходите се отпускат без да са необходими документи от работодателя.

Въпреки това, банките могат чрез ЕГН да проверят в системата на НОИ на каква заплата се осигурява кредитоискателя. Някои банки изискват остатъчен доход на член от семейството след приспадане на месечната вноска по желания кредит, а други искат вноската да не надхвърля 40-60% от месечния доход.

Съветът ни е: нека приятелят Ви опита за кредит при по-малка сума или при по-дълъг срок на изплащане. На нашия сайт можете да сравните различните предложения за потребителски кредити и да се информирате от конкретните условия на банките, като същевременно видите каква би била евентуалната месечна вноска при различните суми на кредита и срокове по него.

При наличието на недоказани доходи, Вашият приятел може също така да се обърне към свой близък или роднина с добри доходи и да го помоли той да кандидатства за кредита вместо него.

Надяваме се да сме Ви били полезни.

Екипът на МОИТЕ ПАРИ
Работя в една банка от 2 години и малко и ме осигуряват на 650 лв. Изтеглих заем от 13 000 лв и го изплащам без забавяне.На месец внасям по него 120лв. Искам да изтегля сега до 1000 лв от друга банка , възможно ли е ?
burz i udoben
ne sam obarnal golqmo vnimanie na saita no 6te go napravq i moje da vi pi6a pak. prosto mi trqbvat okolo 1000 leva. imam vazmojnost da gi vra6tam po... okolo ot 120lv do 150lv na mesec
Въведете вашият коментар тук:
  
  
  
Моля, отговорете на въпроса:

Нашият редактор ще прецени дали коментарът ви да бъде публикуван под статията/новината отчитайки релевантността му към темата.