Интересува ме през коя банка е най-изгодно да се прави валутен превод до Англия?

Интересува ме през коя банка е най-изгодно да се прави валутен превод до Англия? Благодаря

Подобни категории

Свързани статии

Свързани продукти и институции

Коментари и отговори

Можем да Ви насочим към българска банка, която притежава кореспондентски сметки в банкови институции в Англия, но не се ангажираме с това, къде ще Ви бъде най-изгодно да осъществите превода. Обикновено чрез тези кореспондентски разплащателни сметки необходимите разходи по извършване на превода за по-ниски от тези, които се събират чрез Money Gram или Western Union. Това е така обаче, когато местната банка има преки Ностро сметки в тези банки кореспонденти, тъй като може да се окаже, че за да бъде осъществен преводът в банката, в която желаете да бъдат изпратени средствата са необходими редица други преводи от една банка към друга. Това при всички положения би оскъпило значително валутният превод. Поради тази причина Ви съветваме да попитате банковият служител за това как точно ще бъде осъществен преводът на сумите, като го уведомите преди това за точното място или градът, в който извършва дейност банката, в която желаете да прехвърлите средствата. Тъй като не посочвате точният град можем да Ви насочим към някои от местните банкови институции, които имат кореспондентски сметки в Англия. Една от тези банки е Райфайзенбанк, която притежава разплащателна сметка в британски лири в HSBC BANK PLC. Информация за SWIFT кода и номера на сметката може да намерите тук.

Друга банкова институция, която има открита разплащателна сметка в банка в Лондон е ОББ. Ностро сметката е отново в британски лири в Lloyds TSB Bank plc. Повече информация за тази сметка може да намерите тук.

Това са само една малка част от местните банки, които имат такива сметки в Англия. Всъщност информацията за банките кореспонденти и откритите в тях разплащателни сметки може да намерите в официалните интернет страници на банковите институции.

Надяваме се, че информацията ще Ви бъде полезна.

Поздрави,
Екипът на МОИТЕ ПАРИ
Въведете вашият коментар тук:
  
  
  
Моля, отговорете на въпроса:

Нашият редактор ще прецени дали коментарът ви да бъде публикуван под статията/новината отчитайки релевантността му към темата.