Колко струват 25 бона от Българо-Холандски Приватизационен Фонд и 25 бона от Петрол?

здравейте. Искам да попитам ако е възможно в момента колко струват 25 бона от Българо-Холандски Приватизационен Фонд и 25 бона от Петрол Приватизационен Фонд тъй като имам бонова книжка още от масовата приватизация и как мога да си потърся правата върху тези бонове? Благодаря ви предварително.

Подобни категории

Свързани статии

Свързани продукти и институции

Коментари и отговори

"Българо - холандски" ПФ АД е преобразуван в „Българска Холдингова Компания” АД. Средната цена на една акция към 26.02.2008 г. е 6.17 лв. (154.25 лв.). Ежедневните стойности можете да следите тук.

ПФ "Петрол Фонд" АД е преобразуван в „Синергон Холдинг” АД. Средната цена на една акция към 26.02.2008 г. е 11.19 лв. (279.75 лв.). Ежедневните стойности можете да следите тук.

Ако желаете да продадете акциите си трябва да се обърнете към инвестиционен посредник или банка. Необходимите документи са лична карта и депозитарна разписка за притежаваните акции. Ако нямате такава разписка, посредниците ще извадят такава.

Надяваме се, че бяхме полезни.

Поздрави,
Екипът на МОИТЕ ПАРИ
Може ли да ми дадете адрес и телефонни номера на Българо-холандски приватизационен фонд. Благодаря ви предварително
"Българо - холандски" ПФ АД е преобразуван в Българска Холдингова Компания АД
управление: гр.София, ул. "Велико Търново" № 28, ет.4;
кореспонденция: гр. София 1113, ул. "Незабравка" № 25, ет. 1; тел. 02/971-23-91, 971-23-92
Цените на акциите й можете да откриете тук.

Надяваме се, че бяхме полезни.

Поздрави,
Екипът на МОИТЕ ПАРИ
Последно получих дивиденти от дружество Холдинг Света София 1998 г. Сега мога ли да проверя състоянието им и къде? Ако желая да продам акциите си Притежавам депозитарна разписка N 7423184 09/05/98 на каква стойност ще бъдат те?
Понастоящем дружеството се търгува на фондовата борса. Ежедневно можете да следите цените тук. Когато решите да продавате акциите си, цената им ще е такава, каквато е към момента на подаване на поръчката за продажба. За това сега е невъзможно да се каже колко биха стрували. Бихте могла да подадете т.нар „лимитирана поръчка”. При нея сама определяте цената, по която желаете да ги продадете. Ако в рамките на борсовата сесия бъде постигната, поръчката ще бъде удовлетворена. След борсовата сесия, поръчката става невалидна.

Надяваме се, че бяхме полезни.

Поздрави,
Екипът на МОИТЕ ПАРИ
imam vnoska v bulgaro holandski investicionen fond i me interesuva sustoqnieto na moite pari .
"Българо - холандски" ПФ АД е преобразуван в „Българска Холдингова Компания” АД.
управление: гр.София, ул. "Велико Търново" № 28, ет.4;
кореспонденция: гр. София 1113, ул. "Незабравка" № 25, ет. 1;
тел. 02/971-23-91, 971-23-92
Цените на акциите й можете да откриете тук.

Надяваме се, че бяхме полезни.

Поздрави,
Екипът на МОИТЕ ПАРИ
imam po 25 bona (akcii) v 4 privatizacionni fonda PF bulgarcheh invest - smolqn PF razvitie - sofiq PF AKB fores - socialen sofiq bylgaro - holandski privatizacionen fond kak moga da potyrsq pravata si vyrhu tezi bonove i kolko struvat akciite im v momenta Blagodarq vi predvaritelno.
ПФ "Булгар Чех Инвест" АД е преобразуван в „Булгар Чех Инвест Холдинг” АД
управление и кореспонденция:
гр. Смолян 4700, ул. "Хан Аспарух" № 4; тел. 0301/25-096, 23-312
Цените на холдинга можете да следите ежедневно тук.

ПФ "Развитие" АД е преобразуван в „Развитие - Индустрия Холдинг” АД
управление и кореспонденция:
гр. София 1618, бул. "Братя Бъкстон" № 40, ет. 4; тел. 02/56-69-98
цените на холдинга можете да следите тук

ПФ "АКБ Форес - Социален" АД е преобразуван в ХАД „АКБ Корпорация” АД
управление и кореспонденция:
гр. София 1113, ул. "Фредерик Жолио Кюри" № 20, ет.ет. 10 и 11; тел. 02/969-29-80
Ежедневните стойности можете да следите тук.

ПФ "Българо - холандски" ПФ АД е преобразуван в „Българска Холдингова Компания” АД.
управление: гр.София, ул. "Велико Търново" № 28, ет.4;
кореспонденция: гр. София 1113, ул. "Незабравка" № 25, ет. 1;
тел. 02/971-23-91, 971-23-92
Цените на акциите й можете да откриете тук.

Ако разполагате с депозитарни разписки на всички фондове, в тях е описано по колко броя и на чие име са записани. В случай, че не разполагате с такива, можете да се обърнете към инвестиционен посредник или банка, за да ви бъдат издадени. Посредниците също могат да направят справка дали и колко акции има записани на Ваше име и как да ги продадете евентуално.

Надяваме се, че бяхме полезни.

Поздрави,
Екипът на МОИТЕ ПАРИ
Добър Ден, имам бонова книжка от 1995 г. и не съм получавал дивиденти. Към коя Банка или институция да се обърна, за да си получа дивидентите? благодаря
Няма значение към коя банка или инвестиционен посредник ще се обърнете. По-важно е да установите:
1. Дали фондовете (вече холдиниги) и/или предприятията, в които се инвестирали са разпределяли дивидент.
2. Ако са разпределяли дивидент, кога е било това и дали не е изтекъл давностния срок (обикновено има такъв и при непотърсване на дивидента в него се губят правата върху дивидента).
3. Може ли и как да получите всички суми, които имате право да получите.

Възможно е дължимия дивидент да е трансформиран, като срещу него са Ви записани нови акции. При контакт с банка или инвестиционен посредник може да се установи това, както и описаното по-горе.

Надяваме се, че бяхме полезни.

Поздрави,
Екипът на МОИТЕ ПАРИ
Имам 25 бона от "Българска Холдингова Компания"АД. ОТ 1998г. не съм получавала дивиденти. Мога ли да получа дивиденти за тези 10г. За сега не искам да продавам. Същият въпрос и за Фаворит и Света София? Предварително Ви благодаря за информацията!
По принцип разпределянето на дивидент е по решение на компанията и не е задължително такова да има всяка година. Това, че не сте получавала дивидент за последните 10 г. съвсем не означава, че сте пропуснала нещо. Може въобще да не е разпределян такъв. Независимо от това можете да предприемете няколко стъпки, които ще Ви помогнат да се ориентирате:
1. Обърнете се към фонодвете (вече холдинги) и/или инвестиционен посредник и попитайте дали е разпределян дивидент;
2. Разберете кога е последната дата, когато е бил разпределян дивидент;
3. Разберете за коя година е разпределян дивидент;
4. Разберете дали имате неполучени дивиденти от минали години и имате ли право на тях. Дивидентите се характеризират с давност и при непотърсването им в даден срок, губите права над тях. Ако е имало разпределяне на дивидент и е бил установен срок на потърсването му е възможно да сте го изпуснала. Разберете дали е имало такъв срок и ако не е имало дали можете да получите полагащият Ви се дивидент наведнъж.

Надяваме се, че бяхме полезни.

Поздрави,
Екипът на МОИТЕ ПАРИ
Здравейте! Бих желал да запитам - притежавам 53 акции от "Българска Холдингова Компания"АД и за последно съм получил дивидент за 1998 год. От тогава до сега не съм получавал никакви дивиденти. Притежавам и 35 акции от "Соколец-Боровец"АД, които принадлежат сега към "Албена Холдинг"АД но до настоящия момент нямам никаква информация за тях - не съм получавал никакви дивиденти и пр. Въпросът ми е към банка ли да се отнеса или към някой посредник?
За информация относно дивидентите и начина за тяхното получаване бихме Ви посъветвали да се обърнете дирекно към дружествата, като техните координати можете да откриете съответно на "Българска Холдингова Компания" АД тук , а на "Албена Инвест - Холдинг" АД тук.

Последно разпределения дивидент от 2007г. на  "Албена Инвест - Холдинг" АД е 0.25 лв. на акция.

Важно е да знаете, че разпределението на дивиденти има давностен срок.

Надяваме се, че информацията Ви е полезна.

Поздрави!
Екипът на МОИТЕ ПАРИ
Доста подробно е обяснено темата за акциите от приватизационните фондове. С риск да се повторя бих искала да попитам - имам по 25 акции от Българска Холдингова Компания АД и Синергон Холдинг АД . Видях индексите в БФБ но не ми е много ясно. За Синергон Холдинг АД е 2.90. Това означава ли 25 акции Х 2,90 лв = 72.50 лв. Предварително благодаря.
От сайта на БФБ действително можете да следите цените на акциите на посочените от Вас компании, като борсовите кодове на Българска Холдингова Компания АД и Синергон Холдинг АД са съответно 5ВА и 6S7.

Посочените цени купува и продава са най-добрите постигнати за съответния ден, като можете да продадете Вашите акции, когато пожелаете, чрез два вида поръчки: обикновена или лимитирана. При обикновената поръчка Вашите акции ще бъдат продадени по пазарната цена, която е в момента, докато при лимитирана поръчка Вие определяте цена и сделката се извършва само ако тази цена бъде достигната.

Надяваме се, че информацията Ви е полезна.

Поздрави!
Екипът на МОИТЕ ПАРИ
Имам депозитарна разписка за 25 броя от холдинг кооп юг ад. Къде да проверя цената на акциите и адрес за контакт? Съпругата ми има удостоверение, че е предала депозитарната си разписка за отговорно съхранение на Всестранна кооперация. Как да постъпи за да си получи акциите?
Последната цена на акциите на "Холдинг КООП-Юг" АД от  06.02.2009 г. е 1.51 лв. на акция. За информация относно изплатени дивиденти е необходимо да се обърнете към самото дружество или инвестиционен посредник. Дружеството е изплатило дивидент от 0.12 лв. на акция през 2001 г., като е полезно да знаете, че  изплащането на дивидент има давностен срок.

Можете да продадете Вашите акции по всяко време, като  можете да го направите със съдействието на инвестиционен посредник чрез два вида поръчки: обикновена или лимитирана. При обикновената поръчка акциите ще бъдат продадени по пазарната цена, която е в момента, докато при лимитирана поръчка Вие определяте цена и сделката се извършва само, ако тази цена бъде достигната.

Полезна информация относно процедурата за работа с дялове от масовата приватизация можете да откриете тук. Полезно е да знаете, че изплащането на дивиденти (ако са били разпределяни такива) има давностен срок.

При желание от страна на съпругата Ви да продаде своите акции, е необходимо да получи обратно депозитарната си разписка от Всестранна кооперация, като след това се обърне към инвестиционен посредник.

Надяваме се, че информацията Ви е полезна.

Поздрави!
Екипът на МОИТЕ ПАРИ

Благодаря Ви за информацията. ще помоля вече да не получавам по и-мейла си коментари по тази тема. Предварително Ви благодаря.
Здравейте, имам въпрос относно боновите книжки, Притежавам 50 акции от ПЕТРОЛ фонд и толкова години не съм получавала дивиденти, нито пък някаква информация свързана с това, Как мога да се свържа с някой служител на фонда , мога ли да продам акциите, мога ли да взема дивиденти от тях??? Или коя банка изплаща някакви дивиденти от ПЕТРОЛ фонд?
Имам 25 акции към "Петрол Фонд" АД досега не съм получавала дивиденти. Как да ги получа?
Последната цена на акциите  " "Синергон Холдинг" АД (новото име на ПФ "Петрол Фонд" АД) от  22.02.2009 г. е 1.37 лв. на акция.

През 2007 г. дружеството е изплатило дивидент в размер на 0.08 лв. на акция. За изплащане на  дивиденти Ви съветваме да се обърнете към самото дружество като координатите можете да намерите тук. Полезно е да знаете, че изплащането на дивиденти има давностен срок.

Можете да продадете Вашите акции по всяко време, като  можете да го направите със съдействието на инвестиционен посредник чрез два вида поръчки: обикновена или лимитирана. При обикновената поръчка акциите ще бъдат продадени по пазарната цена, която е в момента, докато при лимитирана поръчка Вие определяте цена и сделката се извършва само, ако тази цена бъде достигната.

Полезна информация относно процедурата за работа с дялове от масовата приватизация можете да откриете тук. Полезно е да знаете, че изплащането на дивиденти (ако са били разпределяни такива) има давностен срок.

Надяваме се, че информацията Ви е полезна.

Поздрави!
Екипът на МОИТЕ ПАРИ
През 2007 г. дружеството е разпределило дивидент в размер на 0.08 лв. на акция. Полезно е да знаете, че изплащането н дивидент има давностен срок.

За информация относно изплащане на дивиденти Ви съветваме да се обърнете към самото дружество, като неговите координати и цените на акциите можете да откриете тук.

Надяваме се, че информацията Ви е полезна.

Поздрави!
Екипът на МОИТЕ ПАРИ
Въведете вашият коментар тук:
  
  
  
Моля, отговорете на въпроса:

Нашият редактор ще прецени дали коментарът ви да бъде публикуван под статията/новината отчитайки релевантността му към темата.