Преди 9 месеца почина близък при птп, завели сме граждански иск за причинени неимуществени вреди срещу виновника,който вече има присда, че е виновен за смъртта на нашия близък. Имаме ли право на обезщитение и от гражданската отговорност?

Здравейте! Преди 9 месеца почина близък при птп, завели сме граждански иск за причинени неимуществени вреди срещу виновника,който вече има присда, че е виновен за смъртта на нашия близък. Въпросът ми е следният: Имаме ли право на обезщитение и от гражданската отговорност, след като искаме вече от самия виновник или можем да поискаме и от гражданската застраховка? Може ли да получим по отделно обезщитение от застраховката и от виновния?

Подобни категории

Свързани статии

Свързани продукти и институции

Коментари и отговори

Здравейте,

По принцип би трябвало да имате право да получите обезщетение и от застраховката по гражданска отговорност на виновния за ПТП-то водач. Това, че сте завели граждански иск за причинени неимуществени вреди с възможност да получите обезщетение от виновния водач не изключва евентуалното получаване на обезщетение и от застраховката.

Надяваме се да сме Ви били полезни!

Екипът на МОИТЕ ПАРИ

Въведете вашият коментар тук:
  
  
  
Моля, отговорете на въпроса:

Нашият редактор ще прецени дали коментарът ви да бъде публикуван под статията/новината отчитайки релевантността му към темата.