Защо да избера спестовна застраховка "Живот"
ФОРУМ За нас Реклама Профил

Защо да избера спестовна застраховка "Живот"

 
Спестяването е необходимост, която осъзнават повечето хора в България. Част от тях използват традиционните спестовни инструменти като банковите депозити, а други все повече се доверяват на различни, модерни методи за спестяване, които отговарят на променящата се действителност.

Животозастраховането като форма на спестяване добива все по-широка популярност на база на характеристики, които го правят предпочитана услуга. Спестовната застраховка "Живот" е сред малкото финансови инструменти, които имат точен размер на гарантирана спестена сума (изписан в застрахователния договор) след 10, 15, 20 и дори 25 и повече години. Както е известно, депозитът не може да предостави толкова дългосрочна гаранция за каквато и да било сума. Като всяка спестовна програма застраховката "Живот" притежава и допълнителна доходност, също като банковата лихва.

Тази допълнителна доходност се формира от ниско рискови инвестиции (значителна част от тях в държавни ценни книжа), за да предостави максимална сигурност за парите на клиентите.

Застраховките "Живот" подсигуряват финансова дисциплина. При тях предварително се определя видът и размерът на вноската (годишна, полугодишна, тримесечна, месечна), като това създава:
• Възможност да се разчита на ясна, конкретна сума в бъдеще, която да обслужи предварително зададената цел – спокойна пенсионна възраст, добро образование за децата, закупуване на жилище и т.н. – според нуждата на съответния ползвател.
• Фокус и ангажираност към спестяването, тъй като често изникват непредвидени разходи, които го възпрепятстват.

Представяте ли си колко пари ще имате в банковата си сметка, ако дисциплинирано спестявате по 100 лв. месечно (3 лв. на ден) от 30 до 65-годишна възраст? Това са 42 000 лв. И то без лихвите. А ако на всеки 5  години увеличавате сумата, която спестявате с 10%, тъй като по всяка вероятност стандартът Ви на живот ще се покачва на база на увеличените знания, умения, опит и доходи? Близо 15 000 лв. повече или около 57 000 лв. (отново без лихвите). За да се случва обаче спестяването и всички допълнителни механизми към него, всеки месец, без значение от обстоятелствата и непредвидените разходи, следва да има финансова дисциплина, която обичайно човек трудно осъществява сам. Затова му трябва истински ангажимент, какъвто е спестовната застраховка "Живот"

Консултантите на MoitePariConsult могат да отговорят на вашите допълнителни въпроси относно зacтpaxoвĸитe "Живот" със спестовен характер. Попълните заявка за консултация или изпратете имейл на consult @ moitepari . bg.


ЗАЯВКА ЗА КОНСУЛТАЦИЯMoitePariConsult е новата консултантската услуга на фирма „Моите Пари“, с фокус върху личното финансово планиране за важните решения в живота на клиентите. MoitePariConsult е естествено продължение на мисията на финансовия портал MoitePari.bg.


РЕКЛАМА
Финансови новини Съвети
"АКБ Форес" и "Армейски" ПФ са новите два фонда, добавени към пъзела с масовата приватизация. 4 идеи за есенно обновяване на дома с кредит за ремонт
Вижте:
Всички съвети
Най-високо оценени
Последно коментирани
Най-четени
Автори

Абонамент Новини от МОИТЕ ПАРИ Въведете вашият e-mail за абонамент:
Начало Контакти Често задавани въпроси Реклама Партньори Речник Карта на сайта English Добавете в Google
RSS Защита на личните данни МОИТЕ ПАРИ © 2017 - ВСИЧКИ ПРАВА ЗАПАЗЕНИ FINZOOM FINANCIAL GUIDE NETWORK Romania Turkey
Имоти Работа Автомобили Moreto.net RuseInfo Почивка в България Mail.bg Телевизия Европа Empower United Сделка на деня
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА