ФОРУМ За нас Реклама Профил

Защо да избера спестовна застраховка "Живот"

 
Спестяването е необходимост, която осъзнават повечето хора в България. Част от тях използват традиционните спестовни инструменти като банковите депозити, а други все повече се доверяват на различни, модерни методи за спестяване, които отговарят на променящата се действителност.

Животозастраховането като форма на спестяване добива все по-широка популярност на база на характеристики, които го правят предпочитана услуга. Спестовната застраховка "Живот" е сред малкото финансови инструменти, които имат точен размер на гарантирана спестена сума (изписан в застрахователния договор) след 10, 15, 20 и дори 25 и повече години. Както е известно, депозитът не може да предостави толкова дългосрочна гаранция за каквато и да било сума. Като всяка спестовна програма застраховката "Живот" притежава и допълнителна доходност, също като банковата лихва.

Тази допълнителна доходност се формира от ниско рискови инвестиции (значителна част от тях в държавни ценни книжа), за да предостави максимална сигурност за парите на клиентите.

Застраховките "Живот" подсигуряват финансова дисциплина. При тях предварително се определя видът и размерът на вноската (годишна, полугодишна, тримесечна, месечна), като това създава:
• Възможност да се разчита на ясна, конкретна сума в бъдеще, която да обслужи предварително зададената цел – спокойна пенсионна възраст, добро образование за децата, закупуване на жилище и т.н. – според нуждата на съответния ползвател.
• Фокус и ангажираност към спестяването, тъй като често изникват непредвидени разходи, които го възпрепятстват.

Представяте ли си колко пари ще имате в банковата си сметка, ако дисциплинирано спестявате по 100 лв. месечно (3 лв. на ден) от 30 до 65-годишна възраст? Това са 42 000 лв. И то без лихвите. А ако на всеки 5  години увеличавате сумата, която спестявате с 10%, тъй като по всяка вероятност стандартът Ви на живот ще се покачва на база на увеличените знания, умения, опит и доходи? Близо 15 000 лв. повече или около 57 000 лв. (отново без лихвите). За да се случва обаче спестяването и всички допълнителни механизми към него, всеки месец, без значение от обстоятелствата и непредвидените разходи, следва да има финансова дисциплина, която обичайно човек трудно осъществява сам. Затова му трябва истински ангажимент, какъвто е спестовната застраховка "Живот"

Консултантите на MoitePariConsult могат да отговорят на вашите допълнителни въпроси относно зacтpaxoвĸитe "Живот" със спестовен характер. Попълните заявка за консултация или изпратете имейл на consult @ moitepari . bg.


ЗАЯВКА ЗА КОНСУЛТАЦИЯMoitePariConsult е новата консултантската услуга на фирма „Моите Пари“, с фокус върху личното финансово планиране за важните решения в живота на клиентите. MoitePariConsult е естествено продължение на мисията на финансовия портал MoitePari.bg.


РЕКЛАМА
Финансови новини Съвети
Преддоговорна информация при получаване на кредит от потребител Три съвета за управление на личните финанси за млади двойки
Вижте:
Всички съвети
Най-високо оценени
Последно коментирани
Най-четени
Автори

Абонамент Новини от МОИТЕ ПАРИ Въведете вашият e-mail за абонамент:
Начало Контакти Често задавани въпроси Реклама Партньори Речник Карта на сайта English Добавете в Google
RSS Защита на личните данни МОИТЕ ПАРИ © 2017 - ВСИЧКИ ПРАВА ЗАПАЗЕНИ FINZOOM FINANCIAL GUIDE NETWORK Romania Turkey
Имоти Работа Автомобили Moreto.net RuseInfo Почивка в България Mail.bg Телевизия Европа Empower United Сделка на деня
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА