Изпълнителният директор на Moitepari Consult – Йордан Генов, в интервю с екипа на Moitepari.bg, разказва за работилницата, фокусирана, върху личното финансово планиране, която той подготвя във Варна. Вижте какво казва той:

 

По време на Expo MoitePari 2019 се проведе работилница за изготвяне на личен/семеен финансов план с MoitePari Consult. Как беше приета тя от участниците във форума?

 

Йордан Генов: Работилницата имаше за цел да даде на участниците в Expo MoitePari 2019 структуриран подход към управлението на личния/семейния бюджет. Екипът ни представи стъпките в процеса ни на работа с клиенти. Считам, че участниците получиха различна перспектива и по-голяма яснота как да разходват бюджета си и колко средства да заделят за своите цели.

 

Разкажете повече за отделните части на работилницата.

 

Йордан Генов: По време на работилницата с участниците минахме през три основни стъпки – целеполагане, анализ на текущо състояние и бюджет, изготвяне на план за действие.

В MoitePari Consult считаме, че финансите ни трябва да бъдат използвани за постигане за важните за нас неща, а те са индивидуални за всеки човек. Затова участниците в работилницата първо разсъждаваха върху своите ценности и желано бъдещо ежедневие.

След това дискутирахме правилната структура на бюджета и калкулирахме нетно състояние. Накрая демонстрирахме как да изготвим план за действие, с който да атакуваме нашите цели.


➡️Вземете билет. Запазете място.⬅️.

 

Обсъдихте ли как неопитните инвеститори да изберат подходящи за себе си финансови инструменти?

 

Йордан Генов: Да, това е основна цел на работилницата. След като изготвим своя план за действие, за нас става много по-лесно да отсеем подходящи финансови инструменти с които да постигнем своите цели. Определяйки период на натрупване, доходност, риск за всяка цел, много по-лесно можем да се ориентираме кои са инструментите, които са подходящи за нашата стратегия и рисков профил.

 

Въпрос: Какво друго беше включено в работилницата?

 

Йордан Генов: Много важна тема бе защитата. С участниците в работилницата дискутирахме различни опции за защита на нашето здраве, ценни активи, доходи и стандарт на живот. По този начин те получиха представа какви застрахователни продукти са най-важни за тях.

 

Въпрос: Възнамерявате ли да организирате други подобни работилници?

 

Йордан Генов: Да. Считаме, че такива работилници дават много голяма стойност и затова решихме да организираме следващата си работилница във Варна на 8 февруари 2020 г. Желаещите от Варна и околността могат да запазят своето място на eventim.bg.


➡️Вземи 2 билета за 40лв с промокод MPC40⬅️.