Бизнес симулация

Бизнес симулация по финанси за практици с опит – вземете билет за Вашия екип!

 

 

 

 

 

 

 

 

Тествайте своите умения за управление на финансите по време на Форум „Финансиране на бизнеса“. Необходимо е само да имате основни разбирания и опит в тази област, както и желание да ги надградите с ефекивно управление на растежа.

Парични потоци, стратегически опции за растеж на компанията, финансиране на растежа – ключови теми, които вълнуват мениджърите. Форум „Финансиране на бизнеса“ покани Светлан Станоев от The Business Institute да отправи към участниците градивно предизвикателство чрез казуса на бизнес симулацията по финанси.

Финансовата симулация е част от портфолиото на Harvard Business Publishing. Доказано ефективна като метод за учене чрез практика в MBA програмите на редица водещи университета, както и в международни компании от цял свят.

За кого е подходящо?

>> За бизнес практици с опит в управлението на финансите.

>> Мениджъри-собственици на компании, които са придобили немалка част от своите бизнес умения в реалната си практика, но имат нужда да ги структурират, допълнят и осъвременят.

Кога и къде?

17 май / от 15:30 до 18:00 ч. / зала Манхатън на Capital Fort

Вземете своя билет тук!

Как?

>> В състезанието могат да участват до 10 екипа. Участниците от един екип могат да наброяват от един до 3-ма души.

>> Закупете билет за своя отбор и направете регистрация за участие тук! В зависимост от броя на участниците в екип, може да закупите билет за един, за двама или за трима. В анкетата може да въведете имeтo на своя отбор.

> Материалите за навлизане и разчитане на бизнес симулацията са на английски език.

ВАЖНО! За участие в симулацията е необходимо да носите със себе си лаптоп или таблет! Едно устройство на екип е достатъчно.

Каква ще е задачата в симулацията?

Екипите ще бъдат изправени пред предизвикателството да търсят различни възможности за инвестиции в растеж и подобрения в парични потоци на компания – дистрибутор и търговец на хранителни добавки. Всеки от екипите ще бъде в ролята на изпълнителен директор на компанията и ще трябва да анализира сценарии, свързани с финансиране на растежа и оптимизиране на паричните потоци.

 Защо бизнес симулация?

„Понякога печелиш, понякога учиш.“ е казал Джон Максуел.

С играта тестваш идеи и грешиш в безрискова среда. Запомняш повече и за по-дълго, защото преживяваш. Играта е доказано най-старият и непринуден начин за ефективно учене, който хората познават.

В играта не губиш, не и реални ресурси. Дали ще спечелиш е въпрос на стратегическа мисъл и тестване на подходящия за условията на играта сценарий. Това не е сигурно.

Но сигурното е, че ще бъдеш провокиран положително, ще научиш нещо ново, ще надградиш, ще ти възникнат въпроси или ще си намерил готови отговори, ще си опитал.

Какво ще се случва по време на състезанието?

>> 10 екипа ще се състезават помежду си в практична бизнес симулация на Harvard Business Publishing в серия от финансови казуси за решаване.

>> Отборът с най-висок резултат ще бъде награден от The Business Institute и организаторите на форума.

Водещ на състезанието и фасилитатор на симулацията –  Светлан Станоев, съосновател и старши фасилитатор на The Business Institute.  Експерт в областта на стратегическото управление, сертифициран експерт за Balance Score Card. Бил е консултант по преструктуриране в KPMG,  финансов директор на Орбител, изпълнителен директор на инвестиционния фонд “Серес”. Познат с умението си да представя темата за финансите на достъпен език.

Финансите и управление на оборотния капитaл при растеж са традиционна тема за The Business Institute. Симулацията, в която ще участвате, е част от съдържанието на специализирания Corporate Management Master Class, както е и надграждаща за участници от работилницата Финанси за нефинансови мениджъри.

The Business Institute катализира развитието на практични бизнес умения, като предоставя трейнинг решения , образователни програми и мениджмънт консултантски услуги.