Интервю с Иван Стойков, старши финансов анализатор в MoitePari.bg за предаването "Потребителската кошница" по БНТ 2

Потребители не спират да питат какво да правят с боновите си книжки от масовата приватизация. Много от тях са загубили връзка с бившите приватизационни фондове, нямат информация за новите инвестиционни холдинги, изплащаните дивиденти и цените на акциите. В раздържавяването взеха участие 81 приватизационни фонда. "Спящите" акции са за 3 млрд. лева.

„Боновите книжки са в сила, защото все пак това е документ, ако може така да се каже, в който са описани акциите, които дадения човек притежава от приватизационен фонд или от предприятие, в които е инвестирал в периода на масовата приватизация. Наистина много хора не са проявявали интерес до момента какво се случва с техните акции, дори не са проверявали дали тези акции, които са записани в боновата книжка, че се притежават, то дали наистина се притежават. Проверка се прави чрез инвестиционен посредник в Централен депозитар. Много хора не са направили това нещо във времето и естествено възникват въпроси какво се случва с тези акции“, обясни Иван Стойков.

Цялото интервю можете да изгледате тук:На 16, 17 и 18 юни, от 10:00 ч. до 19:00 ч. в Sofia Ring Mall, финансовият портал MoitePari.bg организира първото по рода си в България изложение с участие на водещи финансови институции, полезна информация и съвети за личното финансово планиране. Πpeз тpитe дни нa cъбитиeтo вceĸи пoceтитeл на Експо „МОИТЕ ПАРИ“ щe мoжe дa пoлyчи БEЗΠЛATHA cпpaвĸa зa cвоите aĸции, пpидoбити c бoнoвe oт мacoвaтa пpивaтизaция. Тогава над 2.5 млн. дyши взеха участие в мacoвaтa пpивaтизaция, като тeĸyщaтa cтoйнocт нa aĸтивитe, пpидoбити c тeзи бoнoвe ce oцeнявa нa oĸoлo 2 млpд. лв. Регистрирайте се за безплатно участие на http://expo.moitepari.bg/.