Между 26 и 30 лева месечно плаща българинът за интернет, кабелна телевизия и телефон, показва проучване на "Моите пари". Пред Дарик експертът Десислава Николова обясни, че ако трите услуги се платят в пакет, разходите може да паднат с около 45 %. При повечето потребители изборът е именно на пакетни услуги, като по отношение на телевизията се

Интернет скоростта не се гарантира от по-голямата част от доставчиците, въпреки че повечето потребители смятат обратното, категорична е Десислава Николова. В офертите е посочена максималната скорост, но в действителност тя варира. „Най-важното, което трябва да направят, преди да стигнат до конкретния избор, е като сравнят различните предложения, да не се ръководят единствено от ниската месечна такса, която заплащат. Може да се окаже така, че при ниска месечна такса и ниска скорост на интернет връзката, пакетът е по-скъп в сравнение с по-висока такса при по-висока скорост на връзката", каза специалистът.

Потребителите трябва да пресмятат колко е изгодна офертата не само според цената, но и в зависимост от връзката. Друга грешка, която по думите на специалиста потребителите допускат, е да не обръщат внимание на съпътстващите такси, освен месечната, които също могат да оскъпят услугата. Такива са инсталационната такса и тази за оборудване.

При телевизионните пакети потребителите не са склонни да платят за повече канали от икономичния пакет. „Техният избор е доста скромен", заключи Николова и допълни, че повечето потребители нямат HD канали.

*Цялото интервю с Десислава Николова от "Моите Пари"можете да чуете тук.

Източник: www.lev.bg

Сравнете всички оферти за Интернет, Телевизия и Телефон