теми
ИПОТЕЧНИ КРЕДИТИПОТРЕБИТЕЛСКИ КРЕДИТИБЪРЗИ КРЕДИТИКРЕДИТНИ КАРТИСРОЧНИ ДЕПОЗИТИ

Финансовите въпроси като детска игра

Умението да се справяме с пари е едно от най-важните неща, които научаваме с годините и благодарение на него си осигуряваме спокойствие, увереност и сигурност. А кой родител не би искал децата му да се чувстват така?
0 гласа2884 прочитания

Платена публикация

За някои уроци трябва да се сложи началото вкъщи. Образователните игри с пари са отличен начин да научите децата какво са парите и как се използват, преди да дадете първите джобни. Направете темата за парите по-вълнуваща с няколко приятни предложния от експертите на БНП Париба Лични Финанси. 


С игрите уроците за парите се превръщат в забавна игра.

Настолни игри
В повечето книжарници и магазини за настолни игри ще откриете игри, с помощта на които децата ще развихрят въображението си, както и ще научат основи финансови термини и трансакции. Монополи е добър пример за начало - децата  ще трябва да купуват и продават, да плащат такси и акумулират капитал. Има и известно количество събиране и изваждане, което ще упражни допълнително познанията по математика. Другото предимство на играта е, че съществува в много различни формати и издания, така че лесно да изберете това, което ще е най-интересно и подходящо за възрастта на детето. 

Компютърни и мобилни игри
Понякога настолните игри не успяват да грабнат интереса на малките или нямате достатъчно време, което да отделите за игра с тях. Мобилните устройства и компютрите идват на помощ. Изберете и предложете на детето финансова игра, за да съчетаете полезното с приятното, като научи и нещо полезно.

За по-малките изберете игри с броене, събиране на пари или управление на ферма, в която ще се наложи да харчи ресурси, за да може да натрупа такива. А симпатичните животни и грижата за тях ще превърнат играта в истинско забавление. 

За тийнейджърите са подходящи икономически стратегии, в които основна цел е играчът да развие печеливш бизнес. Ако детето се интересува повече от космоса, отколкото от Земята - има и игри и за него. Ще се научи да сключва сделки с търговци от други галактики, но добрите финансови решения са добри на всяка планета.

Ролеви игри
Старите игри пред блока „семейство“ или „магазин“ не са загубили давност. Дали с кукли или просто с приятелите от квартала, децата се упражняват да бъдат възрастни. Поощрявайте такива игри и събирайте децата с приятели по-често. В магазините за детски играчки вече предлагат страхотни миниатюрни щандове, които са толкова реалистични, че децата лесно ще забравят, че това е само игра. 

Каквото и да изберете, важното е да се забавлявате. Така детето ще запомни наученото по-лесно, когато е поднесено по забавен начин от любим човек. Развихрете въображението си - не всяка игра трябва да се купи от магазин. Можете и сами да измислите занимание, с което да стимулирате децата да научат повече за парите.

Направете заедно банка или магазин, който продава стоки на изплащане? Измислете и нарисувайте заедно собствена валута! Подгответе се за игра!

Умението да се справяте с пари е важно, за да си осигурите спокойно ежедневие.
За спокойствието на вашите бъдещи планове може да откриете решение чрез финансиране с потребителски кредит от БНП Париба Лични Финанси.