теми
ИПОТЕЧНИ КРЕДИТИПОТРЕБИТЕЛСКИ КРЕДИТИБЪРЗИ КРЕДИТИКРЕДИТНИ КАРТИСРОЧНИ ДЕПОЗИТИ

Как да печелим от събраните си средства, без да рискуваме?


0 гласа6764 прочитания

Събирането на пари е традиция дълбоко вкоренена в народопсихологията ни. Българинът спестява „бели пари за черни дни” и с годините, колкото повече пари натрупва, толкова по-малко склонен е да рискува да ги загуби. Над 50 млрд. лв. спестявания на физически лица са в депозити, които носят годишна доходност под 1%! Инвестиционните фондове предлагат различни варианти за инвестиране на малки суми, с цел по-висока доходност за дребни и не чак толкова дребни вложители, но концепцията за „риск” при инвестиционните продукти отблъсква средностатистическия спестяващ гражданин.

Статистиката показва, че младите, финансово грамотни хора са склонни да рискуват, но обикновено не разполагат със спестявания, а по-възрастните хора, независомо от нивото си на финансова грамотност, не са склонни да поемат рискове. 

Как може да стане това?

Рядко и за кратко големи финансови институции предлагат инвестиционни продукти с гарантирана главница и доходност, по-висока от незначителните лихви по депозитите, които на всичко отгоре се облагат с 8% данък. 

Такава възможност в момента предлага голяма застрахователна компания, чрез инвестиционна застраховка живот с главница, гарантирана от инвестиционна банка, и доходност, основана на високо-технологични компании в Европа, участващи в индекса Stoxx Europe 600 Technology Price EUR, SX8P. Инвестицията е за срок от 5 години и вноската е еднократна.

ЗАЯВКА ЗА КОНСУЛТАЦИЯ

Доходността от тази инвестиция е необлагаема, и тъй като инструментът е застраховка „Живот”, имате право да ползвате данъчни облекчения. 

Внесената сума не подлежи на запор и по договор след 5-тата година се връща в пълен размер заедно с процент от постигната доходност на индекса. Всяка година в края на септември се изчислява моментната доходност – представянето на индекса, спрямо 01.10.2018 г. В края на петата година тези стойности се осредняват и клиентите получават 115% от средната доходност. 

Условията по застраховката „Живот“ са такива, че в случай на смърт от злополука на клиентите се изплащат 2 суми: Стойността на резервния капитал (броя дялове по цената за съответния борсов ден) + застрахователната сума (която е равна на първоначалната вноска).

ЗАЯВКА ЗА КОНСУЛТАЦИЯ

Застраховката може да бъде прекратена предсрочно, но със загуби.

Този структуриран инвестиционен продукт е идеален за хора, които държат значителни суми в банка и биха желали да заделят част от тях, като инвестиция с по-висока доходност, но и с фиксирана главница. 

Ако и Вие искате да притежавате инвестиционна застраховка, която е с гарантирана главница и чиято доходност се основава на индекса Stoxx Europe 600 Technology Index (Price) EUR, подайте заявка за консултация и представител на Moite Pari Consult ще се свърже с Вас.

Свързани ключови думи