теми
ИПОТЕЧНИ КРЕДИТИПОТРЕБИТЕЛСКИ КРЕДИТИБЪРЗИ КРЕДИТИКРЕДИТНИ КАРТИСРОЧНИ ДЕПОЗИТИ

Как да планирате семейна ваканция с малък бюджет?


0 гласа1662 прочитанияКогато планирате ваканция със семейството не е задължително да изхарчите голяма сума, за да си прекарате добре. Възможно е да организирате страхотно пътуване за Вас и семейството Ви с по-малко средства, просто отнема малко повече планиране.

Предлагаме Ви няколко идеи от експертите на БНП Париба Лични Финанси, които ще Ви бъдат полезни, когато планирате лятната си почивка и бюджетът Ви е ограничен. 

Къде ще отседнете? 

Най-добрият съвет за това къде да нощувате е да проверите хотелските стаи и цените няколко месеца предварително. Колкото по-рано резервирате стая, толкова по-евтина е цената. За да Ви излезе още по-изгодно, можете да запазите извън сезона, например през септември, когато по южното Черноморие все още времето е приятно за плаж. Планината през лятото е прекрасен избор за семейна ваканция и цените са почти два пъти по-ниски. Да не забравяме, че има възможност за резервации и отстъпки в последната минута.

Решете как ще пътувате до желаната дестинация

Когато вече сте решили къде ще почивате изберете най-евтиния вариант за транспорт до там. Ако сте решили да почивате в България имате 3 варианта – с личен автомобил, автобус или влак. За семейната Ви ваканция най-добрият вариант е да се придвижите със семейната кола, но Ви съветваме да изчислите точно какви ще са разходите за гориво на отиване и връщане. Не забравяйте да включите и тези, които ще направите по време на почивката, с автомобила си. Проверете вариант и с автобус, тъй като децата ползват намаление или изобщо не плащат билет. Същото важи и за влака. Можете да се възползвате от спално купе и така няма да пропуснете нито миг от почивката си в дневни пътувания. 

Непредвидени разходи

На семейните почивки често се налага да се харчат средства, които не сте предвидили предварително. Ето защо, преди да се отправите към желаната дестинация е добре да изготвите списък с всичко необходимо. Не забравяйте лекарства, слънцезащитен крем и всичко останало, което може да Ви потрябва по време на почивката Ви. Предлагаме Ви и подробен списък с важни неща преди да заминете.

Време за похапване 

Забавно, но скъпо занимание по време на ваканция, е похапването. Определете си дневна сума , която ще Ви е необходима за храненията през деня в заведения. Ако видите, че го надхвърляте, помислете за алтернативни варианти. Например, пазарувайте в близкия магазин и на плажа си носете храна в хладилна чанта. Все пак, опитайте се да отделите пари за поне едно хранене в ресторант, но предварително проверете цените, за да няма изненади.

А ако планирате почивка до по-далечна и екзотична дестинация можете да се възползвате от потребителски кредит, с който да финансирате мечтаната екскурзия. Така ще разсрочите във времето сумата и ще можете да се насладите пълноценно на лятото.