теми
ИПОТЕЧНИ КРЕДИТИПОТРЕБИТЕЛСКИ КРЕДИТИБЪРЗИ КРЕДИТИКРЕДИТНИ КАРТИСРОЧНИ ДЕПОЗИТИ

Колко плащаме за такси на банките


от Десислава Николова
0 гласа3393 прочитания

Участие на Десислава Николова, финансов анализатор в MoitePari.bg в рубриката „На твоя страна” по Нова ТВ.

Нов размер на таксите, които банките събират. От 1 август БНБ слага таван на комисионните по сметките за основни банкови операции, които трезорите ни начисляват за теглене от банкомат, разкриване на сметка или плащане с дебитна карта и др.

Колко ще плащаме за основните услуги на банките? Отговорът потърси репортерът Георги Георгиев в рубриката „На твоя страна”.

Преди дни БНБ обяви средния размер на таксите по основните услуги за миналата година. Анализът е направен след сравняване на комисионните на 23 банки у нас. Така например от август трезорите трябва да намалят таксата за откриване на разплащателна сметка, но обслужването й се очаква да поскъпне. По-скъпо може да стане и тегленето от банкомат на друга банка.

А за да изтеглим пари в брой от сметката в офиса на банката ще плащаме до 1,02 лв.Очакванията обаче са от 1 август плащанията по банкомат с дебитна карта да станат безплатни.

Десислава Николова от MoitePari.bg сподели, че очаква в дългосрочен план таксите да продължат да нарастват. Тя даде няколко съвета към потребителите, с които да се оптимизират тези разходи. Единият от тях е да се поддържа само една или най-много две сметки. 

Вижте целия материал във видетото.
Свързани ключови думи