теми
ИПОТЕЧНИ КРЕДИТИПОТРЕБИТЕЛСКИ КРЕДИТИБЪРЗИ КРЕДИТИКРЕДИТНИ КАРТИСРОЧНИ ДЕПОЗИТИ

Консолидация - разумно решение за вашите кредити


0 гласа3740 прочитания

Умението да управлявате парите си означава да осъществявате дългосрочните и краткосрочните си цели с лекота, да се наслаждавате пълноценно на реализираните си планове, и да се радвате на финансова стабилност.

Експертите на БНП Париба Лични Финанси ви предлагат практични съвети, които ще помогнат да се справите по-лесно с управлението на средствата си.

Кредитът за обединяване на задълженията е добър вариант, с който с лекота може да постигнете тази цел.

Имате нов проект, който искате да финансирате, но вече изплащате няколко кредита -  потребителски кредит, стока на изплащане или друг паричен кредит. Колебаете се дали е възможно да изпитвате затруднения да следите вноските си. Всички тези задължения може да обедините в един кредит. По този начин ще разполагате спокойно със средствата си, без да натоварвате бюджета си.

Според проучването на БНП Париба Лични Финанси „Потребитеския кредит на българина“, интересът към кредитита за обединяване на задължения е много висок и се очаква, че ще расте още. С повишаването на финансовата грамотност на потребителите в България, кредитът за консолидация е един от най-предпочитаните, т.к. е удобен и рационален начин за оптимизиране на различни плащания. 

Разумните потребители често обединяват задължения към банки и други финансови институции, като вноски по потребителски заеми и кредитни карти.

Защо да изберете този продукт?


С обединяването на задълженията плащате само една вноска към една финансова институция. Така по-лесно можете да предвидите стойността на перото "кредити" в семейния бюджет. Ще плащате една месечна вноска, вместо няколко и няма да ви се налага да помните различните дати за плащанията си. Така няма опасност да пропуснете плащане, което да доведе до неприятни последствия за кредитната ви история.

Имате възможност да изберете колко и кои задължения да обедините, като намалите броя на месечните си плащания. Спестявате време и пари от банкови такси, лихви и други разходи. Благодарение на продукта за обединяване на задължения, месечната вноска може да бъде намалена много чувствително. Освен всичко изброено може да изберете и удобна падежна дата, съобразно числото, на което получавате месечния си доход. 

Как да изплатите задълженията си по-бързо?

Има няколко прости съвета, които ще ви помогнат да не надвишавате бюджета си и да не задлъжнявате допълнително. Най-важното правило е да изберете правилно сумата за месечната си вноска: трябва да е достатъчно ниска, за да можете да я плащате всеки месец.

Изплащането на няколко кредита не е непосилна задача. Необходимо е да изберете метода, който ще ви спести време, усилия и пари.

Ако желаете да управлявате по-добре бюджета си, да рефинансирате старите си задължения при по-добри условия или удължите срока на кредита си, може да оптимизирате месечните си плащания - един път в месеца, с една вноска, към един партньор. Потребителският кредит на БНП Париба Лични Финанси ви позволява да обедините задължения до 80 000 лв. към различни финансови институции със срок на изплащане до 96 месеца и фиксирани условията за целия период на кредита. Имате възможност да усвоите и допълнителна сума, която да използвате за финансиране на нов проект. 

Ако все пак още се чудите, разберете дали не е време да обедините задълженията си.