теми
ИПОТЕЧНИ КРЕДИТИПОТРЕБИТЕЛСКИ КРЕДИТИБЪРЗИ КРЕДИТИКРЕДИТНИ КАРТИСРОЧНИ ДЕПОЗИТИ

Курорта Паничище – ски предизвикателства, облечени в снежни одежди и боров аромат


1 гласа8323 прочитания

Зимата е сезона за снежни почивки. Снегът и планината носят не само спокойствие и отдих, но и много забавни предизвикателства и спортни вълнения. Все повече и повече туристи търсят идеалното място за съчетание на уютна почивка и добри условия за спортни ски веселия.Курортен комплекс Паничище е повече от това. Това е мястото, което ще ви донесе много забавни и незабравими спомени, както и страхотни условия за истинска почивка и изкарване на коледните и новогодишните празници. Планинският въздух и боровите гори, обкръжили това райско кътче, ще накарат всяка част от тялото ви да се отпусне и наслади на даровете на природа в тази част на България.

Курортен комплекс Паничище се намира в Югозападна България, в близост до един от най-посещаваните балнеоложки центрове в страната- Сапарева баня. Курортът е сгушен в полите на величествената Рила и спада към областта на град Кюстендил и общината на гр.Сапарева баня. До него се стига по главен шосеен път от София през Перник и Дупница, в отбивката на шосе Е79 до Сапарева баня и от там на около 10 км отстояние се достига до самото Паничище.

Красота в планината

В курортът има за всекиго по нещо. Разполага с много почивни бази, профилакториум и разбира се много писти със ски влек за най-запалените почитатели на спорта. Не са пропуснати и любителите на туристическите походи- Паничище е изходен пункт за множеството планински забележителности, които могат да се посетят при престой в курорта. От тук лесно може да се тръгне по маршрута за невероятните Рилски езера, както и ледниковото езеро Сухото, както и множеството хижи по пътя- Ловна, Вада. Поради местонахождението на курорта от него започват пътя си едни от най-интересните туристически маршрути.

Рилски манастир
Походът до Рилския манастир е изключително желана дестинация. Манастирът е храм от спомени и духовни исторически наследства от отминали епохи. Мястото е вълшебно, изпълнено с истински шедьоври на изкуството. Стените на параклисите са огряни от ръчно изработени икони на светци, а гледката към планината и горите е приказна. Истински мехлем за душата и отдушник за всеки вярващ.

В центъра на селището се намира и посетителски център „Паничище” към парк „Рила”Националният парк „Рила” е от изключителна важност за района. В него се провеждат десетки семинари,образувателни програми, които представят в детайли богатствата на планината, както и историята на всички забележителни места в нея. Дават се напътствия за начинаещите туристи,както и се представят интересни факти за всеки туристически природен обект. Най-голямата инициатива на организаторите е поддържането на екологично чиста природа, което да направи областта приятна и здравословна за всеки посетител.

Национален парк Рила

Не само паркът, но и курортът е много посещаван. Местоположението му дава възможност да се посетят десетки природни богатства на планината. Наблизо се намира неземнокрасивият Скакавишки водопад, както и Урдините езера. Малко по-дълги, но не по-малко желани са маршрутите до Рилските езера - едни от най-уникалните форми на релефа у нас, както и до величествения връх Мальовица.

Разбира се любителите на истинския адреналин и ски спорта посещават мястото ежегодно, за да се насладят на поддържаните ски писти и на съпровождащите ги хижи. Ски пистите разполагат с влекове. По-известни от тях са –писта „Бекяра”, писта „Аждена”, а за най-малките почитатели на ските е отворена и специална детска писта,дълга 200 м за много игри и детски усмивки. На пистите се предлага ски екипировка, обучение за начинаещи,както и за напреднали,както и курсове за безопасност, които са от жизненоважно значение в условията на планината.

Урдино езеро


Скакавишки водопад

Красотата на девствената природа край курорта, оборудваните ски писти и красотите на историческите паметници в района правят Паничище предизвикателство за всеки, мечтаещ за зимна почивка на магично място. Силата и величието на планината вдъхват спокойствие на духа и правят престоя незабравимо преживяване и за най-претенциозния турист.

Автор: Пламен Петков, razhodka.com

Вижте нашите предложения за настаняване в Паничище
Свързани теми
Свързани ключови думи