теми
ИПОТЕЧНИ КРЕДИТИПОТРЕБИТЕЛСКИ КРЕДИТИБЪРЗИ КРЕДИТИКРЕДИТНИ КАРТИСРОЧНИ ДЕПОЗИТИ

На море в чужбина с малък бюджет


2 гласа3030 прочитанияЛято е и в жегите всеки бленува за плажове и вълни, дочува звука на прибоя и крясъка на чайките. Прекрасна идилия.
И точно, когато мислите за къде да стегнете куфарите, идва въпросът: „А колко ще струва?”.
Ето няколко идеи от БНП Париба Лични Финанси как да отидете на море, без да се налага да чупите касичката си.

Сайтове за групово пазаруване

Има десетки сайтове за групово пазаруване, в които има всичко за всеки. Използвайте опциите на търсачките като: дестинация, бюджет, категория на хотела и т.н., и със сигурност ще попаднете на подходящо за Вас предложение.
За да сте сигурни в избора си, не пропускайте да прочетете всички малки букви, описващи важни подробности като: дати за ползване на ваучерите, условия за настаняване и евентуални доплащания. Така ще сте подготвени и няма да има неприятни изненади по време на ваканцията.

Къмпинг

Ако сте по-авантюристично настроени, къмпингът е една подходяща опция. През последните няколко години Гърция се превърна в любима дестинация за хората, които не държат на хотелския лукс. И като говорим за къмпинг, нямаме предвид обрасли с храсти и трева до кръста поляни, а уредени места, които приличат по-скоро на паркове и спокойно можете да заведете и детето си. Дори не е нужно предварително да търсите каравана или голяма палатка, тъй като на място можете да наемете дом на колела или бунгало. Повечето гръцки къмпинги имат сайтове, а в случай, че се интересувате от  повече информация, можете да проверите родните форуми, където ще откриете много мнения и препоръки.

Къща под наем

Все повече българи избират за морската си почивка Южна Италия, Франция или Испания. И тъй като това не са най-евтините туристически дестинации, можете да се насочите към по-малки населени места, където срещу изключително разумен бюджет ще си наеме цяла къща. Този вариант е изгоден, ако се организирате няколко семейства и наемете цялата сграда. Най-добре е да планирате пътуването с кола, тъй като ще трябва периодично да се набавят храна и напитки. Подходящо е да пазарувате в голям супермаркет, който обикновено е извън населеното място. Така почивката излиза още по-изгодно.

Квартира

В много от близките ни страни като Турция, Гърция, Черна гора и Хърватия, се дават стаи под наем. Точно както в Созопол или Несебър. Голямото предимство е ниската цена. Рискът е, че може и да не намерите свободна стая в избраната дестинация, а интернет резервацията е невъзможна.

Ранна резервация... за зимата

Ако по една или друга причина пропуснете морето през активния сезон, отсега разгледайте опциите за почивка през зимата. Египетските курорти по Червено море са чудесна опция за бягство от студа и снега. А ако резервирате от сега, цените, даже с включен самолетен билет, ще са много изгодни. Курорти като Хургада и Шарм ел-Шейх са много големи и предлагат безброй забавления за туриста. Освен това, има и хотели за всеки джоб.

И накрая ще си позволим да припомним едно златно правило: „Ключът към перфектната почивка е в доброто планиране!”. А ето и кои са най-важните стъпки за перфектна лятна ваканция.

Свързани теми