теми
ИПОТЕЧНИ КРЕДИТИПОТРЕБИТЕЛСКИ КРЕДИТИБЪРЗИ КРЕДИТИКРЕДИТНИ КАРТИСРОЧНИ ДЕПОЗИТИ

Научихме ли се как да правим избор на доставчик на Интернет и телевизия?


от Десислава Николова
11 гласа3912 прочитания

Интервю на Десислава Николова, анализатор потребителски финанси в МОИТЕ ПАРИ за предаването „Потребителската кошница” по БНТ 2.

Какво показа вашето проучване?
Нашето проучване показа, че с най-голям дял сред анкетираните с месечна такса в размер между 21 и 30 лв., като ползват в пакет услугите – интернет и телевизия. Изразено е ясно предпочитанието към икономичните услуги или ползване на ограничен брой ТВ канали и ниска скорост на интернет връзката. 

Човек много лесно може да се обърка, избирайки оферта и затова, това, което трябва всеки да направи е да сравни различните предложения при едни и същи характеристики на услугата. Сравнявайки една такса с друга да се внимава дали скоростта на Интернета е еднаква и при двете оферти. Възможно е доставчик да предостави по-качествена услуга, спрямо друг за същата цена.

Трябва да бъдем внимателни и с промоционалните такси, валидни обикновено за първите няколко месеца от срока на договора. Може да се окаже така, че оферта с такава промоция е по-скъпа, отколкото стандартна оферта със същите условия. За това в тези случай човек трябва да сравнява средно месечна такса. Това можете да направите напълно безплатно в калкулатора на www.moitepari.bg 

Един от триковете, за които трябва да се внимава. Такъв трик е по отношение на скоростта на интернет връзката. Обикновено тази скорост е в мегабити. Някои компании на пазара обаче обявяват тази скорост в килобити, което би довело да грешен избор на оферта.

Много голямо заблуждение сред потребителите на този вид услуги е, че скоростта на интернет връзката е гарантирана от доставчика. Това често не е така. В по-голямата част от случаите тази скорост е максимално достижима и негарантирана. Гарантирана връзка означава, скорост, под която доставчика не спада.

Цялото интервю на Десислава Николова може да видите тук.

Сравнете всички оферти за Интернет, Телевизия и Телефон