теми
ИПОТЕЧНИ КРЕДИТИПОТРЕБИТЕЛСКИ КРЕДИТИБЪРЗИ КРЕДИТИКРЕДИТНИ КАРТИСРОЧНИ ДЕПОЗИТИ

Планирайте незабравима лятна почивка - изгодно


1 гласа3339 прочитанияСпоред туристически експерти все още не е късно да резервирате изгодно мечтаната почивка до някой далечен остров, екзотичен рай или круиз.
Каквато и дестинация да изберете, трябва да започнете с планирането още сега, за да се възползвате от преференциалните оферти за ранно записване.

Специалистите в потребителското кредитиране на БНП Париба Лични Финанси, предлагат няколко стъпки за планирането на изгодна лятна почивка:

Търсене на оферти

Разгледайте сайтовете на различните туристически агенции, за да съберете различни предложения. Абонирайте се за техния бюлетин, за да не пропуснете най-изгодната оферта за мечтаната лятна ваканция. В някои от тях ще откриете преференциални цени не само за настаняване, но и самолетни билети, автобуси. Някои курорти и дестинации предлагат отстъпки за ранни резервации до 55%.

Планиране на бюджета

Ако в началото на годината сте включили перо „Отпуска“ в годишния си бюджет, планирането на финансовата част няма да ви затрудни. Мисълта за летения отдих ще Ви помогне да държите под око разходите си и да отделяте спестявания за нея. Все още имате време да планирате бюджета си и да започнете да заделяте средства, особено ако почивката ще е след септември.

Почивка на вноски

В случай, че сте избрали мечтаната дестинация, но цената ѝ надхвърля определения от Вас бюджет, можете да я платите с потребителски кредит. Предимството на този вариант е, че ще разсрочите плащането за удобен срок и можете да изберете месечна вноска, която да не Ви затруднява.

Настаняване

След като изберете мястото за почивка, освен хотелите прегледайте и апартаментите под наем. Често те са значително по евтини, особено в пиковите сезони. Това е още една причина да започнете с планирането отрано, за да можете да направите резервацията си, докато все още има свободни апартаменти.

Транспорт

Все по-популярни стават екскурзиите с автомобил из Европа. Това може да бъде много вълнуващо преживяване, ако е правилно планирано.
В случай, че се доверите на туристическа агенция, транспортът най-често се включва в общата оферта на екскурзията или почивката и не е нужна допълнителна подготовка. Важно е обаче да обърнете внимание какво точно покрива крайната цена и дали не трябва да се доплаща за различни такси и застраховки.

Ранното планиране освен, че ще Ви донесе много положителни емоции, ще Ви помогне по-добре да разпределите приходите и разходите си. Ако решите да финансирате ваканцията си със заем, можете да използвате онлайн калкулатора на БНП Париба Лични Финанси, с който да проверите различните варианти за разсрочване на желаната сума.

Свързани теми