теми
ИПОТЕЧНИ КРЕДИТИПОТРЕБИТЕЛСКИ КРЕДИТИБЪРЗИ КРЕДИТИКРЕДИТНИ КАРТИСРОЧНИ ДЕПОЗИТИ

Планиране на бюджет: 3 съвета за бъдещи родители


0 гласа2262 прочитания
Ако обмисляте скоро да имате дете, най-вероятно вече се подготвяте за месеци без сън и много нови отговорности.
Новият член на семейството ще промени живота Ви във всеки аспект, включително и във финансов. Ето защо Ви трябва нов план за управление на разходите и отговорностите, които предстоят. Експертите на БНП Париба Лични Финанси предлагат 3 практични стъпки, които ще Ви помогнат да се справите по-лесно.

Оптимизирайте бюджета си, като намалите броя на месечните плащания

За целта, разгледайте внимателно за какво харчите пари през месеца по пера – комунални услуги, карта за фитнес, вноски по кредит, интернет, кабелна телевизия и така нататък.
След това, вижте дали можете да оптимизирате някое от тези плащания. Например, като предоговорите месечния си план за кабелна телевизия и интернет. Ако имате няколко кредита, можете да ги обедените в един и така да намалите броя на месечите си вноски. Това от своя страна ще ви спести също разходите за няколко банкови трансфера.

Създайте си стратегия за пазаруване

Пазаруването за новия член на семейството може да бъде истинско предизвикателство. Преди да се отправите на пазар, направете проучване на различните бебешки продукти, които ще са Ви необходими. Можете да прочетете онлайн ревютата за различните стоки. Добра стратегия е след това да се разходите по магазините и да видите продуктите, за да можете да направите по-добра преценка на цена-качество. Не оставяйте покупките за последния момент. Не забравяйте, че може да разсрочите във времето по-скъпите покупки, като количка, креватче и обзавеждане, с потребителски кредит за стока на изплащане. 

Направете място за бебето в ежедневния си бюджет

Първоначалните разходи за новия член на семейството са отделно перо в бюджета, който трябва да предвидите преди неговата поява. Ще трябва да преструктурирате сегашния си бюджет и да включите ежедневни разходи като пелени, храна, дрехи и детска козметика. Огледайте бюджета си, за да определите областите, където можете да намалите разходите си, за да освободите ресурс за допълнителните.
За да планирате каква сума ще ви е необходима на месец, можете да разгледате съответните цени и да направите прогноза за първия месец, а за следващите – постепенно ще се ориентирате.

Подгответе се навреме за този така специален момент от живота Ви. Планирайте добре разходите си спрямо приходите си. Винаги можете да се възползвате и от съветите ни за създаване и управление на семеен бюджет.