теми
ИПОТЕЧНИ КРЕДИТИПОТРЕБИТЕЛСКИ КРЕДИТИБЪРЗИ КРЕДИТИКРЕДИТНИ КАРТИСРОЧНИ ДЕПОЗИТИ

По-предпазливи сме при избор на банка за нашите спестявания


от Десислава Николова
4 гласа5702 прочитания

Участие на Десислава Николова, Финансов анализатор от www.MoitePari.bg в Новините на БНТ 1.

Анализатори отчитат спокоен и стабилен банков пазар. Според тях банките имат достатъчен ресурс и спадът на лихвите по депозитите през последния месец не е притеснителен. Просто хората трябва да имат предвид, че няма да забогатеят от лихвите по депозита си.

По отношение на кредитите, краят на годината е идеалният момент за нови заеми заради промоциите на банките. Данните показват, че лихвите и таксите по потребителските кредити за септември са спаднали и дори и да се вдигат, то ще бъде само за определени банки и определени кредити.

Спред експерти част от депозитите, които бяха изтеглени, или ще се вложат отново в депозити, или хората ще инвестират в недвижими имоти и взаимни фондове. Казусът КТБ влияе на тези, които тепърва обмислят дали да съхраняват парите си в банка.

„Това се отрази доста отрезвително върху тези, които търсят банка, в която да влагат спестяванията си.”, коментира Десислава Николова от MoitePari.bg.  „ Освен високата лихва, хората си задават въпроса стабилна ли е банката и какво е нейното реноме.”

Според  анализаторите решението за КТБ се бави твърде дълго, но в банковата система има достатъчно налични пари, които да осигурят стабилност.

Целият репортаж можете да видите тук.Сравнете всички оферти за срочни депозити