теми
ИПОТЕЧНИ КРЕДИТИПОТРЕБИТЕЛСКИ КРЕДИТИБЪРЗИ КРЕДИТИКРЕДИТНИ КАРТИСРОЧНИ ДЕПОЗИТИ

Спешни пари: Бързи кредити, кредитни карти или потребителски заеми


3 гласа7939 прочитания

На все повече българи се налага да търсят бърз начин, за да се сдобият с допълнителни пари. В ситуация на безизходица повечето от нас не се замислят колко ще ни струват така наречените "спешни средства".

Идва дългоочакваната лятна почивка. Тръгваме към морето. Всичко е чудесно, докато не попадаме в огромна дупка на пътя. Автомобилът е счупен, а за да продължим ни трябва сериозна финансова инжекция от близо 1000 лева. Колко ще ни струва удоволствието да се сдобием с тази сума? Избираме бърз кредит.

При срок за връщане от девет месеца Годишният процент на разходите възлиза на над 600 процента, обясняват финансови анализатори.Така, ако сме изтеглили 1000лв., с главницата, комисионните и лихвите сумата, която ще трябва да върнем, може да достигне 1800.  Тук плюсовете са бързината за отпускане и опростената процедура.

Минусите обаче са огромният годишен процент на разходите и това, че трябва да връщаме пари не ежемесечно, а всяка седмица.

Друг вариант при необходимост от пари са потребителските кредити. При тях обаче условията на банките са толкова много, а процедурите - толкова тромави, че не се знае кога ще се сдобием с парите.

Откъдето и да изтеглим кредит най-важното е да внимаваме колко задължения поемаме. Да знаем, че кредиторът може да ни съди и че ако бавим плащанията, трупаме черни точки в кредитното си досие.

Материалът е излъчен по Нова Телевизия.