теми
ИПОТЕЧНИ КРЕДИТИПОТРЕБИТЕЛСКИ КРЕДИТИБЪРЗИ КРЕДИТИКРЕДИТНИ КАРТИСРОЧНИ ДЕПОЗИТИ

Студентските кредити


от Деян Василев
0 гласа2195 прочитания

Интервю на Деян Василев от "Моите Пари", излъчено в предаването "Добро утро, България!" на ТВ 7

Около девет хиляди студенти са се възползвали от студентски кредит. Плащането на обучението, чрез заем, е широко разпространена практика по цял свят, а в последните години набира популярност и в България. В момента има само три банки, които отпускат студентски кредит.

Гост в предаването "Добро утро, България!" на ТВ 7 беше Деян Василев от "Моите Пари", който разказа повече за процедурата по теглене на студентски кредит.

Той каза, че това е най-подходящият заем, който могат да получат студентите, учещи в България. Кредитът е директен и целеви, като семестриалните такси постъпват директно в учебното заведение, а месечната издръжка е равна на минималната работна заплата.

Всеки студент до 35 години може да кандидатства, като кредитът гарантира фиксирана лихва до 7 пункта, липсата на допълнителни такси и комисионни и минимален срок за погасяване 10 години след изтичането на гратисния период.

Деян Василев обясни, че държавата погасява кредита при смърт на кредитополучателя, настъпване на трайна неработоспособност и раждане или пълно осиновяване на второ дете, в пет годишен срок след изтичането на гратисния период, което е с цел стимулиране на раждаемостта в страната. Той добави, че от финансова гледна точка, това е най-добрият кредит и все повече студенти го използват.

*Цялото интервю с Деян Василев от "Моите Пари" можете да видите тук.
 
Свързани ключови думи