теми
ИПОТЕЧНИ КРЕДИТИПОТРЕБИТЕЛСКИ КРЕДИТИБЪРЗИ КРЕДИТИКРЕДИТНИ КАРТИСРОЧНИ ДЕПОЗИТИ

Съветите на #Паричко: Как да спестим за мечтаната почивка


0 гласа3775 прочитания

Мечтаете да посетите някое екзотично кътче на планетата или пък искате да изкачите някой от величествените планински върхове, да се срещнете „отблизо“ с бели мечки, пингвини или други животински видове обитаващи различни климатични пояси. Мечтаете за околосветско пътешествие или просто за една почивка в родината Ви. Всяко подобно начинание изисква определено финансово обезпечение. Как да спестите за вашата мечтана почивка ще Ви посъветва Паричко. Въоръжете се с търпение и ще постигнете целта си. Първата и основна стъпка е да съставите план. Определете целта – дестинацията. Направете задълбочено проучване за възможностите – сами ли ще организирате пътуването или ще се обърнете към специализирана туристическа агенция. Съставете възможно най-реалистичен бюджет за почивката. Ето, че се справихте с по-лесната част. Не се отчайвате, ако сумата Ви се струва непосилна. Премислете  дали да не се откажете от част от разходите в предварителния ваканционен план. Не приемайте за непосилно осъществяването на мечтата, само защото не можете да постигнете даден елемент от нея.

Вече се успокоихте и премислихте отново средствата необходими за почивката. Сега е време да преразгледате месечния си бюджет. Преценете каква сума бихте могли да отделяте всеки месец за реализирането на мечтата Ви и колко време ще Ви е необходимо. След като определите средствата, които ще заделяте, съветваме Ви да изберете подходящ спестовен продукт – срочен или безсрочен депозит.
 
Намерете най-добрата оферта за срочен депозит

След като избрахте подходящия за Вашите цели продукт, настройте  автоматичен трансфер  от  разплащателната Ви сметка към сметката предназначената за събиране на средства за мечтаната Ви почивка. По този начин ще елиминирате момента на изкушението да изхарчите непредвидено и спонтанно парите предназначени за ваканцията Ви. Приспособете месечните си разходи, към новата свободна сума, с която разполагате. 

Спрете да купувате „глупости“. Като консуматори, често не осъзнаваме колко много харчим просто от навик. Когато, минавайки покрай даден магазин, нещо Ви привлече окото или когато Ви осени нова идея, за изключително „неотложна“ покупка, изчакайте 24 или 48 часа. Ако го премислите отново, ще установите, че бихте се отказали поне от половината от заплануваните покупки. Така в края на месеца ще разполагате с допълнително спестена сума, която може да пренасочите към ваканционните спестявания и да се доближите с още една крачка до осъществяване на мечтата си. 

Запомнете, че импулсивността и нетърпението са Вашия най-голям враг по отношение на финансовото Ви благосъстояние. Нямате търпение да осъществите мечтата си и решавате да изтеглите кредит или да разчитате на кредитната си карта по време на пътуването. Помислете за сумата, която ще трябва да възстановите след почивката, както и за лихвата, която ще дължите. Дали невероятните моменти, които сте преживели по време на сбъдването на мечтата Ви, няма да  бъдат помрачени, когато се върнете в реалността  и дългът, който очаква да бъде покрит. Помислете дали не е по-добре да отложите във времето почивката си и да спестите средства. Така ще избегнете стреса, който ще преживеете по време на връщането на натрупания дълг. 

Важно е да не изгубите търпение и да останете фокусирани към крайната цел. Направете така, че ежедневно нещо да Ви напомня за какво спестявате. Например изберете някоя невероятна снимка от мястото, което сте  решили да посетите и го сложете като тапет на лаптопа или мобилния Ви телефон. 

Вслушайте се в съветите на Паричко и ще осъществите своята мечта. И не забравяйте да мечтаете, човек е толкова голям колкото големи са мечтите му.
Свързани ключови думи