теми
ИПОТЕЧНИ КРЕДИТИПОТРЕБИТЕЛСКИ КРЕДИТИБЪРЗИ КРЕДИТИКРЕДИТНИ КАРТИСРОЧНИ ДЕПОЗИТИ

Съветите на #Паричко: Семеен бюджет


0 гласа6511 прочитания

Най-накрая събрахте смелост и решихте да предложите брак на своята половинка. Получихте мечтаното предложение за брак от любимото момче. Вие сте млади и влюбени и готови да завладеете света, но в днешното време светът е управляван от финансите. Задавате си въпроса: Как ще се справим с издръжката на семейството? Но хей, това не толкова страшно! Нашият талисман Паричко е тук за да Ви помогне със своите съвети. За него финансите са  лесни като детска игра.

Насладете се на любовта си в сватбения ден,  изживейте прекрасните мигове на медения месец. А след това добре дошли в реалността. 

Първото нещо, което трябва да направите е да организирате семейните финанси. Вече не сте сами, а сте двама. Първата крачка към семейно разбирателство е здравия семеен бюджет. Как да го съставите? Тук идва на помощ Паричко.

Представете си семейството като една бизнес организация. Всяка една организация, за да функционира добре и да просперира има нужда от строга финансова политика. Трябва да разработите план не само за настоящия момент, а да прогнозирате поне за година напред. Започнете още сега. Съставете бюджет за предстоящата първа година на Вашето семейство. 

Какво съдържа бюджета? Двете най-основни неща са приходите и разходите. Направете за всеки месец разчет на основните пера от бюджета. Какъв приход ще имате, кои са основните разходи, който не могат да се избегнат всеки месец - като заплащането на комуналните услуги, наем или жилищен заем, ако плащате такъв. Определете приблизителна стойност на сумата, която ще изразходите за храна. 

Сега обърнете внимание какви свободни средства Ви остават. Как да ги разпределите? Първо помислете за бъдещето си! От останалите свободни средства отделете сума, която да предвидите за спестявания. Според финансовата наука минимум 10 % от месечния Ви доход трябва да бъде заделен за фонд, можем да го наречем "СПЕСТЯВАНИЯ И НЕПРЕДВИДЕНИ СЕМЕЙНИ РАЗХОДИ". Сумата може да бъде и по голяма от 10%, колкото повече заделяте във фонда, толкова по-добре, но заделената сума не бива да нарушава финансовия Ви комфорт през месеца, да не се подлагате на лишения.

Вие сте млади, все още нямате деца и имате желание да грабите със пълни шепи от живота. Паричко е специалист, но не е строг финансист. Не пропускайте да отбележете в графата разходи и сума за развлечения. Щом е в границите на разумното, значи е добро за финансите, и още по-добро за семейството Ви. Смехът е здраве, казват хората, усмихвайте се и се забавлявайте, но не прекалявайте с прахосаната сума. Всичко опира до това не колко пари взимате, а как управлявате сумата, която взимате. Правилното управление на финансите не включва някаква магическа формула за правене на повече пари, то просто означава да получите най-доброто от сумата с която разполагате. Разбира се винаги може, да намерите начини за увеличаване на доходите, но не изграждайте бюджета си на тази база. 

И накрая всичко се свежда до следните седем лесни стъпки:

1. Поставете целите си.
2. Определете приходите и разходите
3. Отделете НУЖДАТА от ЖЕЛАНИЕТО
4. Съставете бюджета
5. Приведете плана в действие
6. Не пропускахте сезонните разходи
7. Гледайте напред и мислете за бъдещето


А, когато имате нужда от съвет за финансови продукти, не забравяте Паричко, той ще ви доведе на MoitePari.bg, където ще сравните и ще спестите най-добре.Ако вече си избрал идеалната половинка, спечели романтична вечеря за двама на стойност 150 лв.
Разбери как на: www.facebook.com/moitepari.bg