теми
ИПОТЕЧНИ КРЕДИТИПОТРЕБИТЕЛСКИ КРЕДИТИБЪРЗИ КРЕДИТИКРЕДИТНИ КАРТИСРОЧНИ ДЕПОЗИТИ

Три начина да спечелим от платформи за споделено инвестиране


0 гласа2507 прочитания

Платена публикация


Peer-to-peer инвестирането е новият играч на капиталовия пазар! Той привлича широк спектър от хора, които търсят нови и по – добри начини да печелят от спестяванията си. Във време, когато лихвите по банковите депозити са на историческо дъно, платформите за споделено инвестиране набират популярност. Очакваната доходност от тях е по – висока от средната за традиционните инвестиционни методи, а процесът по инвестиране е значително по – лесен.

Само че има толкова много P2P платформи! Как да започнем да инвестираме?

От Moitepari.bg си партнирахме с Bondora, за да Ви покажем три прости начина да превърнете вашите спестявания в доходи. Има опция за всеки – от начинаещи до професионални инвеститори. В този гид ще намерите трите най - удачни метода, чрез които можете да инвестирате в P2P още днес! 

Метод 1: Бързо, лесно, вкусно!

За тези от вас, които нямат опит в света на инвестирането и искат да вложат парите си за пръв път, е по – добре да се стартира с нещо по – автоматизирано. „Go & Grow“ на Bondora е продукт, който премахва всички трудности и неудобства от споделеното инвестиране. Платформата реално прави всичко вместо вас. Вие само трябва да си отворите сметка и Бондора прави всичко вместо Вас. Няма какво да правите, освен да гледате как парите Ви се увеличават ежедневно.

Доходността, която предлага Go & Grow стига до 6.75%* на година. Въпреки, че лихвата не е гарантирана и може да се промени в зависимост от икономическата ситуация, всяка стотинка, която Bondora реализира над тези 6.75% отива във фонд, създаден специално за да подсигури тези 6.75%* в случай на сътресение в световната икономика. Важно е да се спомене, че лихвата е калкулирана въз основа на 10 годиншната история на Bondora – с други думи тази лихва е подкрепена с данни от предишна възвращаемост и Bondora вярват, че могат да 
предложат тези доходности на всички клиенти.

Ето как да започнете да инвестирате:

Стъпка 1: Отивате на Bondora.com и се регистрирате с вашето име, телефон и e-mail. Буквално отнема 1 минута. Ще получите временна парола, след което само се съгласявате на общите условия и кликате “Напред”Стъпка 2: Изберете причината да инвестирате. Тази информация се събира само с организационни цели и няма да повлияе на доходността на инвестицията Ви.
Стъпка 3: Изберете име за портфолиото си и започнете да планирате дългосрочно. С колко искате да започнете? Колко ще добавяте месечно към инвестицията си? Колко дълго искате да задържите парите си тук? Попълнете тази информация, приемете условията на Go & Grow и кликнете върху “Напред”. Съвет Можете лесно да промените всичко това по-късно, ако желаете.


Стъпка 4: Сега е моментът да започнем. Добавете средства към Go & Grow профила си, използвайки SEPA трансфер, Trustly, Transferwise или вашата Visa / Mastercard карта. Но не се притеснявайте! Bondora има рейтинг от 9.4 в TrustPilot въз основа на  повече от 1 900 ревюта, парите ви ще бъдат в безопасност. Обърнете внимание, че времето за обработка на плащанията варира според Вашата банка и избраният начин на плащане. Например за SEPA трансфери може да отнеме от 1 до 3 дни. 


Съвет: Ако банката ви използва незабавния SEPA протокол (проверете тук), тогава можете да извършите превода и да имате наличните средства в профила си за няколко минути.А сега какво? 
Това е. Край. След като парите дойдат по сметката Ви, ще започнат да носят годишна лихва до 6.75% * с дневни приходи. Не е необходимо да управлявате профила си или да правите каквото и да е. Само гледайте как парите растат. И ако искате да изтеглите инвестицията си, можете да заявите изтегляне на парите от „Go & Grow“ профила Ви към банката Ви с няколко кликвания с фиксирана такса от 1 евро, независимо от това колко сте инвестирали.


Толкова е просто и затова Go & Grow е един от най-добрите начини да започнете да инвестирате.


Метод 2: Изберете Вашия риск


Ако не смятате, че 6,75% годишно е достатъчно и вярвате в способността Ви да инвестирате, тогава „Портфолио Мениджър“ е за Вас.Това е така, защото с този продукт Бондора Ви позволява да изберете 1 от 9-те нива на риск/доходност само като плъзнете слайдъра. Ако сте оптимисти може би ще пожелаете да изберете едно от нивата от дясната страна на бара, където рисковете са по-високи, но пък потенциалната печалба също расте. Ако сте консервативни и предпочитате да стоите далеч от рискове, тогава просто плъзнете слайдъра към една от точките в ляво и ще имате комбинация от нисък риск с нисък потенциал за печалби.След това натиснете „Старт“ и „Портфолио Мениджър“ ще започне да купува подходящите кредити за Вас съобразно нивото на риск, което сте избрали.


Съвет: Ако не откривате опцията „Портфолио Мениджър“ във Вашия акаунт в Бондора, отидете в „Избор на продукт“ в горния десен ъгъл на екрана и активирайте „Портфолио Мениджър“ под реда „Персонализирано“


Метод 3: Пълен контрол


Ако сте опитен инвеститор, има начин да преминете отвъд най-простите алтернативи и да имате пълен контрол над Вашите инвестиции. Той се нарича „Портфолио Про“ и работи подобно на „Портфолио Мениджър“. Бондора ще купи кредитите съобразно Вашите предпочитания, но този път вместо слайдър ще имате възможности да изберете от къде да идват Вашите кредити, тяхната срочност, ниво на риск, максимална инвестиция на един заемател и още. „Портфолио Про“ е мощен инструмент, който Ви позволява да избирате точно в какви видове кредити желаете да инвестирате.Изберете вашите предпочитания, кликнете на „Старт“ и това е! Има и филтри за напреднали също. Разходете се по инструмента и настройте фино вашите инвестиции. Можете да видите примерните печалби, които ще направите и колко можете да инвестирате на месец с вашите предпочитания.P2P е новият и интересен начин на инвестиране. Възвращаемостта е много добра и платформите са елементарни за използване. Независимо дали сега навлизате в света на инвестициите или сте с няколкогодишен опит, един от трите продукта на Бондора, които описахме в тази статия, ще Ви предостави това, от което имате нужда.  


*Както при всяка инвестиция, Вашият капитал е изложен на риск и инвестициите не са гарантирани. Възвращаемостта е до 6,75%. Преди да решите дали да инвестирате, моля, прегледайте нашето изявление за риска или се консултирайте с финансов съветник, ако е необходимо.


Статията е публикувана със съдействието на Бондора.