теми
ИПОТЕЧНИ КРЕДИТИПОТРЕБИТЕЛСКИ КРЕДИТИБЪРЗИ КРЕДИТИКРЕДИТНИ КАРТИСРОЧНИ ДЕПОЗИТИ

Услугите в пакет са предпочитани сред интернет потребителите - Втора част


от Екип MoitePari.bg
1 гласа2721 прочитания

Резултати от пазарното проучване на МОИТЕ ПАРИ

Във връзка със старта на секцията за Интернет, Телевизия и Телефон МОИТЕ ПАРИ проведе анкета сред посетителите на сайта в края на месец ноември. Бяха анкетирани общо 1139 души, като целта беше да се опознаят в детайли потребителите на този вид услуги. Резултатите от проучването показаха интересни данни, както за поведението на ползващите такива услуги, така и за самите комуникационни компании.

Какво предопределя избора на доставчик?

Основни критерии за избор на интернет доставчик сред анкетираните се оказва качеството на предоставяната услуга. 24% от отговорилите на въпроса „Кое беше определящото при избора на интернет доставчик?” заявяват, че от най-голямо значение за тях е поддръжката да е на високо ниво. Почти толкова споделят, че ниската месечна такса е определяща за избора. Друг определящ фактор е дали услугата се предлага в пакет с друга услуга (Телевизия или Телефон).

При избор на доставчик на телевизия, запитаните различни критерии. За разлика от интернет услугите тук определящ фактор се оказва не поддръжката, а ниската месечна такса. Опицята услугата да се предлага в пакет с Интернет и/или Телефон и тук има водещо значение. Поддръжката на услугата на високо ниво, качеството на картината, както и конкретни ТВ канали остават на по-заден план при търсене на най-добрата оферта.

Какъв е месечният разход, който заплащат потребителите на единични и пакетни услуги? Скъпи или евтини са тези услуги?

Между 21 и 30 лв. е фиксираната месечна такса, която заплащат болшинството от отговорилите. Те са следвани от хора, които в момента заплащат между 15 и 20 и между 31 и 35 лв. Макар че 15 лв. месечна така е относително нисък разход (особено за пакетни услуги), любопитен е факта, че такива договори има съвсем малко сключени. Очакването за по-качествена услуга надделява, поради което потребителите приемат и малко по-високи такси.

Като умерена определят 64% от отговорилите на въпроса как възприемат размера на месечната такса за Интернет и/или Телевизия, Телефон. На следващо място е точно обратната позиция като 24% са посочили, че тя е висока. С най-малък процент са тези, които смятат, че таксата им е много ниска.

Автор: Екип на МОИТЕ ПАРИ

< към Първа част | към Трета част >


Сравнете всички оферти за Интернет, Телевизия и Телефон

Свързани ключови думи