теми
ИПОТЕЧНИ КРЕДИТИПОТРЕБИТЕЛСКИ КРЕДИТИБЪРЗИ КРЕДИТИКРЕДИТНИ КАРТИСРОЧНИ ДЕПОЗИТИ

Зима 2009/2010 - цени на ски съоръжения в България


2 гласа6859 прочитания

Тази година в българските ски курорти значително се е увеличил броят на съоръженията за изкуствен сняг, което гарантира, че сезонът ще е по-продължителен и няма да има отмяна на резервации заради липсата на сняг, показва анализът на www.nasamnatam.com.

Масово картите за съоръженията по големите курорти остават на миналогодишните нива. Също така се предлагат и намаления за ученици и студенти. Почти всички курорти са предвидили отстъпка от цената за лифт картите след 01 март 2010г.

Тази година сайтовете на курортите са далеч по - информативни от миналата година, някои от тях предлагат и резервация на ски услуги.

Банско:
Насладете се на 70 километра професионално подготвени и надеждно обезопасени писти в Банско. От тях за начинаещи 30%, 45% за напреднали и 25% за опитни. Най-високата точка на ски центъра е 2560м, а най-ниската 1000м. Оборудвани с машини за изкуствен сняг са 100% от трасетата, което гарантира достатъчно снежно покритие от декември до май. Ски центърът предлага и чудесен 7 км. ски път оборудван с машини за изкуствен сняг и осветление, свързващ високите части на курорта с гр. Банско.
 
Карта 1 ден: 50 лв.
Карта за половин ден: 37 лв.
Сезонна карта: 860 лв.
Ски екипировка под наем: 30 лв.

Боровец:
Боровец е един от най-големите български ски центрове по дължина и капацитет на ски пистите и съоръженията. Пистите в Боровец предлагат отлични условия за каране на сноуборд. Освен това по високите части на Рила планина - ски център Маркуджик, в разгара на сезона снежната покривка достига 2 м, което създава изключителни възможности за екстремно каране. Най - високата точка на ски центъра е 2560м, а най - дългата писта: 12 км. Курортът разполага и с писти за ски бягане и съоръжения за биатлон.

Карта 1 ден: 55 лв.
Карта за половин ден: 28 лв.
Сезонна карта: 1430 лв.
Ски екипировка под наем: 33 лв.

Витоша:
Ски център "Алеко" - Витоша е най - близкият ски център до столицата, което го прави предпочитан от столичани. Надморската височина е 1800 м. Ориентацията на пистите е северна. Ски - съоръженията включват 1 кабинков, 3 седалкови лифта, 6 стационарни и няколко портативни ски - влека. Витоша е идеално място за няколкочасова ски почивка на всеки гост и жител на София.  Пистите са разнообразни, а при възможността лифтовете да се използват с единна карта предимствата са безспорни.

Карта 1 ден: 35 лв.
Карта за половин ден: 26 лв.
Сезонна карта: 590 лв.
Ски екипировка под наем: 20 лв.

Пампорово:
Съоръженията, обслужващи мрежата от писти в к.к. Пампорово са с капацитет от 11 600 човека на час. Влековете – девет на брой, както и лифтовете- шест на брой (седалкови), осигуряват на скиорите бързо и комфортно предвижване. Новия закрит шестседалков лифт на фирмата Pomagalski – Франция, е с капацитет 2 400 човека на час – 116 седалки, с обща дължина 2992 метра. Системата за изкуствен сняг на фирма Sufag и фирма York, с обща дължина на заснежаване 4034 метра, създават условия за ползване на пистите за по-дълъг период.

Карта 1 ден: 50 лв.
Карта за половин ден: 37 лв.
Сезонна карта: 2000 лв.
Ски екипировка под наем: 30 лв.

Добринище:

Добринище е курорт с  база за ски туризъм през зимата с писта дълга 5 км. Началната точка е хижа “Безбог” ,а крайната - хижа “Гоце Делчев”. Има двуседалков лифт; ски влекове; ски гардероб и ски училище. Хижа „Гоце Делчев” е разположена в местността “Логовето”, на 1412 м.н.в. От нея започва седалковия лифт до хижа “Безбог”. До станцията има охраняем паркинг.  Хижа “Безбог” е разположена до Безбожкото езеро на 2236 м.н.в. Тя е най-високата хижа на Балканския полуостров.

Карта 1 ден: 24 лв.

Чепеларе:

Спортен център Чепеларе предоставя на любителите на зимните спортове модерни съоръжения за приятно и пълноценно прекарване в планината. На разположение на любителите на зимните спортове е модерен 4-седалков лифт с капацитет 2000 души на час. С него разстоянието от гр. Чепеларе до връх “Мечи чал” от 2700 м. се изминава само за 9 минути. Лифтовата линия е изградена от френската компания „Помагалски”.

Карта 1 ден:
38 лв.
Карта за половин ден: 25 лв.
Ски екипировка под наем: 15 лв.

Нискотарифни ски курорти:
  • Беклемето - Централен балкан, в близост до Троян,
карта за 1 ден: 12 лв.
карта за половин ден: 7 лв.
  • Узана - В подножието на връх Исполин, в близост до Габрово
карта за 1 ден: 15 лв.
  • Връх Ком - Западната част на Стара планина, в близост до Берковица
карта за 1 ден: 10 лв.
  • Мальовица - В северозападната част на планина Рила, в близост до Говедарци
карта за 1 ден: 25 лв.
карта за половин ден: 15 лв.
  • Рилски езера
карта за 1 ден: 10 лв.
карта за половин ден: 7 лв.
карта за 1 ден: 15 лв.
  • Пършевица - Врачански Балкан - Старопланинска верига
карта за 1 ден: 20 лв.
карта за половин ден: 15 лв.
  • Хижа Чумерна - Намира се на билото на Стара планина под връх Чумерна
карта за 1 ден: 12 лв.
карта за 1 ден: 10 лв.

Автор:
Свързани теми