теми
ИПОТЕЧНИ КРЕДИТИПОТРЕБИТЕЛСКИ КРЕДИТИБЪРЗИ КРЕДИТИКРЕДИТНИ КАРТИСРОЧНИ ДЕПОЗИТИ

„Д Банк” първа в системата на „Борика” с чип карти DDA


1 гласа3935 прочитания

„Търговска Банка Д" АД  (Д Банк) е първата банка в системата на Борика, сертифицирана от MasterCard да издава карти със защитна чип технология от ново поколение - DDA. Вграденият интелигентен чип в картите MasterCard и Maestro на Д Банк не може да бъде копиран – информацията за клиента в него е криптирана и гарантира ежедневна, максимална защита срещу измами.

Повечето банкомати и ПОС-терминали са съвместими с новите карти, но освен чип, картите на Д Банк имат и магнитна лента, за да се ползват на АТМ и ПОС в чужбина, които все още не обработват плащания с чип.
 
Издаването и обслужването на чип картите е без такси. Без такси може да се пазарува при търговци в цял свят, да се плаща в интернет с новите MasterCard и да се теглят пари от банкомат или ПОС. За разлика от обикновените карти, при плащането с новите в търговски обекти е задължително въвеждането на ПИН код. С картите MasterCard  клиентът ползва и безплатна международна пътническа и медицинска застраховка. Банката предлага и изгодни лихви по картовата сметка и допълнителни карти за близките на нейния притежател.

Чрез картата си от Д Банк клиентът може да плаща автоматично, по електронен път, битови  и комунални услуги или да ползва sms-известяване (за авторизации и наличност по картa).

Досегашните карти ще бъдат подменяни с новите след изтичане на срока им на валидност.

Използвайки новите карти MasterCard или Maestro, клиентите на Д Банк ще управляват по-ефективно финансите си, ще ползват допълнителен ресурс при най-високи нива на сигурност и комфорт, заяви Стоян Александров, председател на НС на Д Банк.