теми
ИПОТЕЧНИ КРЕДИТИПОТРЕБИТЕЛСКИ КРЕДИТИБЪРЗИ КРЕДИТИКРЕДИТНИ КАРТИСРОЧНИ ДЕПОЗИТИ

„Спиди Нет” придоби нови два интернет-доставчика


1 гласа3644 прочитания

Дъщерното дружество на „Адванс Екуити Холдинг” АД, което предоставя високоскоростен интернет през локални мрежи (Local Area Network /LAN/) на територията на София – „Спиди Нет” АД, придоби мрежите на два софийски интернет-доставчика – „Релеф Нет” и „Ава компютърни продукти”. Сделката добавя нови 1 200 абоната към клиентската база на „Спиди Нет”, с което тя нараства до 6 000 абоната. Очакваните приходи от новите клиенти са близо 30 000 лв. на месец. Мрежите са разположени в софийските квартали „Редута”, „Оборище”, „Сточна гара” и „Левски Г”, а с тяхното присъединяване „Спиди Нет” получава възможността да оперира на територията на 24 столични квартала.
В края на 2007 г. „Адванс Екуити Холдинг” АД придоби 50% от „Спиди Нет” чрез инвестиция от 1.34 млн. лв. в увеличение на капитала на компанията и ангажимент за предоставяне на подчинен срочен заем през следващите две години. Плановете на „Спиди Нет” са да участва активно в консолидацията на пазара за интернет доставки до крайни потребители през локални мрежи, който понастоящем е силно фрагментиран.

Паралелно с придобиванията, през първото тримесечие на годината „Спиди Нет” успя да реализира амбициозен проект по внедряването на изцяло ново оборудване за управление и контрол на мрежите си. Оборудването е продукт на водещия производител в областта на телекомуникационната техника – американската Cisco Systems. „Смеем да твърдим, че сме едни от първите LAN оператори в страната, които използват решението на Cisco за приоритизиране и управление на трафика (SCE). Оборудването позволява гарантиране качеството на едни от най-често използваните интернет-услуги като разговорите през Skype и игрите в мрежа, както и разделянето на каналите за достъп до интернет на всеки потребител и възможността те да бъдат резервирани в общите канали”, заяви изпълнителният директор на „Спиди Нет” Страхил Иванов.

„Спиди Нет” притежава собствена опорна оптична мрежа (Metropolitan Area Network /MAN/) с дължина над 100 км. на територията на София и има директна свързаност с всички големи доставчици на интернет в България. Плановете на компанията включват развитие и в посока увеличаване на асортимента от услуги, които тя предлага на своите клиенти, включително пренос на глас и цифрова телевизия.