теми
ИПОТЕЧНИ КРЕДИТИПОТРЕБИТЕЛСКИ КРЕДИТИБЪРЗИ КРЕДИТИКРЕДИТНИ КАРТИСРОЧНИ ДЕПОЗИТИ

2013-2014 г. санирането става по-мащабна програма дори и от магистралите


0 гласа1825 прочитания

Партията е дала ясен срок за обявяване на конкретната кандидатура за президент. Много медии и социолози ме спрягат за евентуален кандидат, коментира пред bTV министърът на регионалното развитие и благоустройството Росен Плевнелиев.

Той заяви, че не се притеснява за себе си, защото е човек, който много добре знае какво прави и как го прави. Партията взема совите решения, категорично решение не е взето за това кой ще бъде кандидатът за президент. Дори и потенциални кандидати единственото, което трябва да правят, е да си вършат работата.

"Ако има нещо конкретно и ясно, аз ще съм първият човек, който ще го извади на показ, ще го коментира и обясни", каза Плевнелиев.

За това че има дефекти по азвтомагистрала "Тракия", "пътната агенция е информирана отдавна", съобщи министърът, "имаме пълната гаранция, така че всичко ще се оправи. Това е същата магистрала, която 30 години се строи. Ако има дефекти, ние имаме 5-годишна гаранция, всичко е за сметка на изпълнителя".

По отношение на санирането на жилищата, Плевнелиев коментира, че ще има национална комуникационна кампания за обяснение на санирането на жилищата.

"Между 3000 и 5000 лева от всеки апартамент трябва да извадят хората за саниране на цяла сграда. Ние също ще дадем толкова. Опитваме се да намалим сметките. Ще има енергийно обследване, ще има замерване на сградите. С цялостното саниране сметките на хората падат между 40% и 60%. Ще интегрираме и вече санираните жилища, предвидени са 64 милиона", поясни Плевнелиев и допълни, че през 2013-2014 г. това ще бъде по-мащабна програма дори и от магистралите.

"Всички сгради подлежат на саниране. Ако българите не вземат мерки за сградите си в следващите 10-15 години, ще имат проблеми".

Плевнелиев съобщи и, че вече има 162 млн. лева, отделени за туристически атракции.

"Наливаме пари в интегриран подход за тези български туристически атракции – Велики Преслав, Мадарският конник, Созопол- Стария град, Несебър - Стария град, Перперикон, Етъра, Боженци, пещерата Леденика, музеят на София. Парите са на линия, договорите ще се подписват следващите седмици. Проектите са ясни имат пълен картбланш да действат. Парите са по ОП "Регионално развитие", която ускорихме 20 пъти".

Автор: www.darikfinance.bg
Свързани ключови думи