Банката дари противогрипни ваксини на Фондация „Работилница за граждански инициативи”

26 организации от цялата страна кандидатстваха с проекти за финансиране на социални дейности пред Фонд „Социална отговорност на ПИБ” и в момента тече процедура по оценка на техните предложения. Очаква се до края на месец март т.г. ФГРИ да обяви резултатите от конкурса и от 1 април 2010 г. да стартира подписване на договори със спечелилите организации и практическото изпълнение на проектите.

През настоящата година приоритет за Фонда ще е ресоциализацията и професионалната квалификация на деца от институциите на възраст между 14 и 18 години. Тези деца именно завършват училище или им предстои в близко бъдеще да завършат и са в етап, в който трябва да решат въпроса за своето професионално обучение и реализация от една страна и от друга - да напуснат Дома и да се влеят в „нормалния” живот

Участниците в конкурса са Областен съвет на БЧК; Артистичен свят на младежта; Сдружение "ДЕДАЛ"; Сдружение за социална подкрепа "Закрила"; ДРЗ "Мисъл"; СНЦ "Асоциация детство за децата"; Сдружение за модерна култура; Сдружение "Център за развитие - Попово"; Сдружение "Знание"; Гражданско сдружение "Алтернатива 55"; Сдружение "Български Червен кръст", Областен съвет на БЧК – Пловдив; Асоциация "Голям брат Голяма сестра - България"; Фондация "Стъпка за България"; Сдружение "ЗОВ" "Надежда за нас - 2008"; Българско училище за политика; Фондация "Благотворител"; Фондация "Джулай джаз"; СНЦ "Мисия култура"; Фондация Аутуърд Баунд -България"; Федерация Български Пациентски Форум; Сдружение "Развитие и подкрепа на ромските жени и деца"; Сдружение "Регионална асоциация на училищните психолози и педагози - Бургас"; Сдружение "Европейска асоциация за теб"; СНЦ в обществена полза за младежки инициативи и междукултурна интеграция във формалното и неформалното образование - ГРАНКИ", Сдружение „Прегърни ме”.

Инициативите, които ще се разглеждат с приоритет, ще са такива, които обединяват различни групи от хора и институции от едно населено място, сплотени от идеята за подкрепа на децата, лишени от родителски грижи. Предимство ще имат и инициативи, които предлагат иновативни решения или алтернативни възможности за личностното развитие или професионалната реализация на децата.

Първа инвестиционна банка дари на традиционния си партньор при осъществяването на социално значими проекти Фондация „Работилница за граждански инициативи” противогрипни ваксини, предназначени за деца, лишени от родителски грижи.

Екипът на Фондацията е направил необходимите постъпки и дарените ваксини ще бъдат предоставени на Дом за деца лишени от родителски грижи проф. Асен Златаров в гр. София. Очакванията са ваксините да достигнат до децата възможно най-скоро и да бъдат оползотворени още през следващата седмица.