теми
ИПОТЕЧНИ КРЕДИТИПОТРЕБИТЕЛСКИ КРЕДИТИБЪРЗИ КРЕДИТИКРЕДИТНИ КАРТИСРОЧНИ ДЕПОЗИТИ

399 евро плащат 3000 души за почивка в Испания


0 гласа3398 прочитания

Около 1500 души на възраст над 55 години са се възползвали през миналата година от възможностите на социалната програма „Европейски туризъм за възрастни” с помощта на фирма „Филиптур” - София. Тази година се очаква интересът към програмата, субсидирана от испанското правителство, да е двойно по-голям и близо 3000 души да използват възможностите за едноседмична почивка, съобщиха за агенция Фокус от офиса на фирма „Филиптур” - София. Фирма „Филиптур” има подписан договор с фирма „Травъл Сеньор”, които са партньор в Испания за изпълнение на социална програма „Европейски туризъм за възрастни”.

Цената за предстоящия сезон от октомври 2010 до април 2011 г. е 399 евро. Миналата година е била 365 евро. Поскъпването тази година е заради по-високите цени на горивата.

„Европейски туризъм за възрастни” предоставя на разположение на европейските граждани над 55-годишна възраст цялостна програма за прекарване на почивката в Испания по време на неактивния туристически сезон.

Участниците в програмата трябва да отговаряте на две изисквания: Първото - да имат навършени най-малко 55 години и като придружител, с тях може да пътува при същите условия още едно лице, макар и да е под изискуемата възраст. Второто условие е - да са жители на някоя от следните страни от Европейския съюз: Словакия, Холандия, Белгия, Полша, Словения, Унгария, Италия, Австрия, Гърция, Португалия, Дания, Франция, Чешка република, Румъния, България, Ирландия.

Пилотната програма “Europe Senior Tourism” започна на 1 октомври 2009 г. с пристигането на първите туристи в дестинациите Андалусия и Балеарски острови. При тези първи резервации се забелязва идването на туристи от нови за Испания през зимата пазари като Гърция, Румъния или Полша. По този начин се постига една от целите на проекта – да се привличат туристи през неактивния сезон.

В България за уточняване на подробностите около програмата в четвъртък присъства Елиса Доменик, директор „Проекти” от „Сегиттур” заедно с първия секретар по туризма на правителството на Кралство Испания Хуан Мескида.

Автор: www.economynews.bg
Свързани теми