теми
ИПОТЕЧНИ КРЕДИТИПОТРЕБИТЕЛСКИ КРЕДИТИБЪРЗИ КРЕДИТИКРЕДИТНИ КАРТИСРОЧНИ ДЕПОЗИТИ

400 т. охлюви очакват фермерите от НОК тази година


4 гласа7660 прочитания

Над 400 т. охлюви ще бъдат произведени през тази година във фермите - членове на Националния охлювъден клъстер, които вече надхвърлят 120 в цялата страна заяви Симона Моллова, консултант на клъстера.

Цялата продукция до сега беше за износ, но не е далече момента, когато ще започнем собствено производство на кисело мляко с охлювени протеини, лечебни вафли с охлюви и напитки на база минерална вода и охлювено брашно, добави тя.

НОК ще изгради безплатно охлювъдни ферми на млади пенсионери по определена схема в резултат на Партньорска програма с банка и застрахователно дружества. Обмисля се възможността да бъдат създадени 10 такива ферми.

По думите й 30% от реализираните приходи ще им бъдат платени в брой или по банкова сметка, 30% ще бъдат внесени в банка - партньор на НОК, като същите няма да могат да бъдат теглени 10 години, а на всеки три или шест месеца, банката ще изплаща лихвите по тях.

Останалите 40% ще бъдат внесени в застрахователно дружество, при определени условия и срок, с което пенсионерът ще получава месечна доживотна рента.

За успешното си развитие НОК две поредни години е носител на европейските  награди в сферата на бизнес иновациите - Arch of Europe for Quality and Tehnology  QC 100 - тотален модел за управление на  B.I.D. Business Initiative Directions - 2009 година - Златна категория и Arch of Europe for Quality and Innovation  на  B.I.D. Business Initiative Directions - 2010  година - Платинена  категория.

„Фермите  за охлюви по открит способ за България са неприложими и всеки, които реши да го прави, го чака пълен крах, предупреди един от най-видните изследователи на охлюва в света д-р Ивайло Дедов от БАН.

Автор: Money.bg
Свързани теми

Коментари и отговори

как да се свържа с НОК?
Улица Христо Ковачев 24-26 ет.1 НОК
София 1527

02/944 21 23 02/944 26 29
E-MAIL: nscluster.bg@gmail.com
Поздрави,
Екипът на МОИТЕ ПАРИ