теми
ИПОТЕЧНИ КРЕДИТИПОТРЕБИТЕЛСКИ КРЕДИТИБЪРЗИ КРЕДИТИКРЕДИТНИ КАРТИСРОЧНИ ДЕПОЗИТИ

60% от българите биха платили данъците си с карта


0 гласа781 прочитания

Електронните разплащания са се увеличили едва с 5%

61% от българите биха платили своите данъци с карта в Националната агенция по приходите (НАП) или някой от нейните клонове в страната, ако имат достъп до POS терминал. Това показва проучване по поръчка на Visa Европа за България през 2015 година. 

Това е ръст от 20% спрямо данъчната кампания от предходната година. Същото проучване разкри още, че само за три години (от 2013 г. до 2015 г.) делът на хората, които плащат своите данъци и такси в брой, е намалял със 17%.

Visa Европа в България работи неуморно заедно с българските банки и за широкото навлизане на електронните разплащания като средство в борбата със сивата икономика в публичния сектор, търговията, малкия и средния бизнес.

Проучване, изготвено от AT Kearney по поръчка на Visa Европа, показва, че увеличаването на електронните разплащания дори само с 5% води до спад от 3% в показателя за сивата икономика, който в България е един от най-високите в ЕС.

В продължение на три години, от 2013 г., Visa Европа развива заедно с 15 български банки POS разплащанията в публичните институции. 

Източник: www.economic.bg

Сравнете всички оферти за дебитни карти

Свързани ключови думи