теми
ИПОТЕЧНИ КРЕДИТИПОТРЕБИТЕЛСКИ КРЕДИТИБЪРЗИ КРЕДИТИКРЕДИТНИ КАРТИСРОЧНИ ДЕПОЗИТИ

Англичани възраждат къмпинг туризма у нас


0 гласа1196 прочитания

Англичани започват да създават къмпинги в България. Министърът на икономиката, енергетиката и туризма Трайчо Трайков заяви след работна закуска с чуждестранни туристи в Банско, че в страната ни има пет нови къмпинга, направени от английски туристи.

„Много лесно си позволихме да загубим къмпинг туризма у нас и аз лично бих искал този вид почивка да се превърне в неделима част от туризма и отново да се възроди”, добави Трайков.

По време на работната закуска чуждестранните туристи са споделили с ресорния министър, че желанието им е да опознаят не само зимния курорт Банско, но и останалата част от България. Един от начините да обиколят цялата страна е да ползват каравана. По думите на Трайков това е един от начините, по който много хора предпочитат да почиват.

Според министъра, за да се развива туризмът у нас, е необходимо да имаме и една осъзната политика. По данни на Евростат България е с най-слабо развит къмпинг туризъм в целия ЕС.

Министър Трайков взе участие във второто ски състезание за министри и дипломати, което се провежда от 18 до 20 март на ски пистите в Банско.

Автор: www.lev.bg
Свързани ключови думи